Hem Ekonomi & affärer Golfförbundets styrelse hemligstämplar protokoll

Golfförbundets styrelse hemligstämplar protokoll

Svenska Golfförbundet styrelse har efter varje styrelsemöte skrivit ett protokoll som lagts ut på förbundets hemsida.
Men vid det senaste mötet i Förbundstyrelsen (FS) beslutades om en ”förändring av den information som delges Golfsverige”, skriver ordföranden Björn Nordberg i sitt ordförandebrev till svenska golfklubbar.

Han medger också att protokollen många gånger varit ofullständiga och utelämnat information med resultatet att protokollen blivit ”innehållslösa”.

Här kan du läsa det brev där Björn Nordberg tillkännager Förbundets nya slutna policy:

”Sedan många år finns en överenskommelse att protokollen från FS-möten skall vara offentliga genom publicering på webben http://sgf.golf.se. Ambitionen har varit bra, men en konsekvens har blivit att information av känslig karaktär ibland har utelämnats eller noterats mycket övergripande. På detta sätt har protokollen varit ganska innehållslösa för läsarna och därmed inte bidragit till önskvärd informationsspridning.

Protokollen har dessutom gett FS-ledamöterna dåligt stöd och man har istället fått förlita sig på egna anteckningar. Vi har därför med omedelbar verkan återgått till att skriva ”skarpa” protokoll som inte offentliggörs. Självklart finns dock protokollen tillgängliga för personer med rätt att granska vår verksamhet som valberedning och revisorer. Som en del i informationsspridningen kommer vi istället att skriva ett ordförandebrev efter varje FS-möte. Tanken med detta brev är att sammanfatta det som är aktuellt, både i styrelsens arbete och från verksamheten i Golfens Hus. Vi hoppas och tror att vi på detta vis förbättrar vår information till Golfsverige.”
[ad#ad-3][ad#ad-1]

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Ekonomi & affärer

3 Kommentarer

 1. Fille

  lördag, 9 augusti, 2008 at 11:19

  Med mindre insyn så blir det ju mindre granskning. Och efter det senaste årets utveckling med mångmiljonförluster för masters och annat så kanske det är skönt för förbundet att slippa altför närgångna ögon. Detta är ju inte klokt. Vi ska betala medlemsavgifter men inte kunna se vad alla pengarna används till! Detta måste ju få ett slut.

  Svara

 2. Cia

  lördag, 9 augusti, 2008 at 15:09

  Skandal!

  Svara

 3. Pär

  lördag, 16 augusti, 2008 at 16:50

  Man blir inte förvånad under de år som jag varit medlem, ca 50, har förbundet kommit med den ena dumheten efter den andra! Detta gäller alla områden som man varit och kladdat i! Så är det väl i ”pampvärlden”
  Visst är det en stor skandal!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Rykten: Callaway Golf till salu – Topgolf avfärdar

Enligt den sydkoreanska nyhetsbyrån Chosun Daily överväger Topgolf Callaway Brands Corp at…