Hem Out of Bounds | Blogg »Henke« och andra stjärnor skänkte glans åt välgörenhetsgolf på Pula

»Henke« och andra stjärnor skänkte glans åt välgörenhetsgolf på Pula

Före detta fotbollsspelaren och tränaren Henrik Larsson var en av stjärnorna som tidigare i veckan spelade golf för att dra in pengar till förmån för forskning om ALS och multipel skleros.

Evenemanget ägde rum under tre dagar på Pula Golf Resort och Son Servera Golf Club.

Och »Henke« var inte den ende fotbollsikonen på plats.

Bland deltagarna fanns flera fotbollslegendarer som Gabriel BatistutaJohn Arne RiiseMarcos Alonso och Uli Stielke. Eftersom det var ett spanskt evenemang hade tävlingen en stark representation av La Liga-legender på plats, inklusive Miguel Ángel Nadal, Bernd Schuster och före detta Liverpool-målvakten Pepe Reina. Även den produktive anfallaren Julio Salinas deltog och slutade på en hedrande andraplats. Italien representerades av tidigare AC Milan-stjärnor som Mauro Tassotti, Roberto Donadoni och Stefano Nava.

I år samlade tävlingen in pengar till kampen mot ALS (amyotrofisk lateral skleros) och multipel skleros, två sjukdomar som drabbar miljoner människor världen över.

En extra speciell gäst var den före detta fotbollsspelaren och tränaren Juan Carlos Unzué, en legend inom FC Sevilla. Han berättade öppet om sin ALS-diagnos, som han fick 2020. Unzué betonade idrottens och dess stjärnors roll i att öka medvetenheten kring dessa sjukdomar.

– Alla offentliga evenemang kan hjälpa till om de får oss att tänka, sa Carlos Unzué. När vi tittar oss i spegeln kan vi inte lura oss själva. Om vi har gott samvete kan vi vara nöjda med oss själva.

– Jag har alltid trott på människor, men nu upplever jag det på en helt ny nivå. Människans förmåga att anpassa sig och övervinna svåra situationer är enorm.

Sponsorer för evenemanget var bland annat Cap Vermell Grand Hotel, Banco Santander, Fundació Mallorca Turisme och fastighetsmäklaren Inmobiliaria Sa Coma.

Den José María Olazábal-designade banan på Pula Golf Resort har sju gånger arrangerat tävlingar på DP World Tour. Anläggningen har även 31 rum och sviter, omfattande träningsfaciliteter. •

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Out of Bounds | Blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Golfbranschens nyhet på löpet

Den 6 maj publicerade Golfbranschen nyheten om att Halmstad Golfklubb bröt med den nyanstä…