Hem Utrustning 2024 Cobra nya driverserie Darkspeed handlar om hastighet och längd

Cobra nya driverserie Darkspeed handlar om hastighet och längd

Darkspeed

Många leverantörer pratar den här våren om stabilitet, förlåtelse och MOI.

Inte Cobra.

Deras nya Darkspeed-serie handlar om hastighet och längd.

Serien innehåller tre modeller: Darkspeed X, Max och LS. (Samtliga kostar 6 000 kronor.)

För att överträffa Aerojet-modellerna från 2023 har Cobra använt en kombination av teknologier som ska öka bollhastigheten över en större del av den AI-designade träffytan och förfinat huvudets aerodynamiska egenskaper, och flyttbara vikter gör att klubbornas egenskaper kan ändras avseende hur förlåtande den är, bollens utgångsvinkel och dess spinntal.

Darkspeed LS vänder sig till golfare med hög svinghastighet som vill kunna styra bollbanan och som maximerar sin längd genom låg spinn. Huvudet har en högre bakre kant, en högre och mer rundad krona och en mer kompakt träffyta för att minska luftmotståndet. I LS-familjen finns också en 8-graders modell, utvecklad från en prototyp Cobra gjorde åt världsmästaren i long driving Kyle Berkshire.

LS-modellen har tre vikter: två på 3 gram och en på 12 gram. Dessa kan flyttas runt på två positioner. Placeras den tyngre vikten fram kan bollbanan justeras från lätt fade till mer fade, placeras den bak så ökar spinntalet och klubban blir mer förlåtande.

Darkspeed X som riktar sig till den breda spelarbasen och som söker en kombination av hög bollhastighet och mycket förlåtande egenskaper, har en medium höjd på den bakre kanten och strömlinjeformad. Darkspeed X har en vikt fram och en bak. Placeras den tyngre vikten bak ökar spinnttalet och klubban blir mer förlåtande. Placeras den fram minskas spinn och bollhastigheten ökar.

Darkspeed Max är avsedd för spelare som behöver mest förlåtande egenskaper och/eller en draw-bias. Den har en lägre bakkant för att maximera de förlåtande egenskaperna, samt en vikt i hälen för att lättare skapa en draw eller räta ut en slice .Max har en vikt långt bak och en i hälen. Placeras den tunga vikten bak blir klubban extremt förlåtande, placeras den i hälen blir det lättare att slå en draw eller räta ut en slice.

– Det aerodynamiska paketet i den nya Darkspeed-familjen av drivers är vårt mest avancerade hittills, säger Mike Yagley, Vice President of Innovation, Cobra Golf. Vi fortsätter att driva aerodynamisk design, hur vikt fördelas i klubbhuvudet och förlåtande egenskaper för att genom teknik och innovation erbjuda golfare de mest avancerade och högpresterande klubborna på marknaden.

Darkspeed-serien innehåller och fairwaywoods och järnklubbor.

[ajax_load_more id=”alm_6226616480″ container_type=”ul” post_type=”post” button_label=”Ladda fler” button_loading_label=”Läser in…” button_done_label=”Inga fler artiklar”]

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Utrustning 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Cobras 3D-printade bladklubbor är både snygga och lättspelade

Cobra menar att LIMIT3D, som den nya modellen heter, är den första förlåtande bladklubban …