Hem Folk Han är SGF:s nye förbundsläkare

Han är SGF:s nye förbundsläkare

Efter många år i tjänst har SGF:s förbundsläkare Sten Forsberg tagit ett kliv åt sidan.

Han efterträds av Per Andersson, 47 år från Vreta Kloster.

– Per har en bakgrund som passar mycket bra för rollen. Han har varit yrkesverksam som läkare länge och är även kunnig i golf, vilket är meriterande. En nyfiken person som vi tror kommer passa för uppdraget, säger Marcus Norman som är sportchef på SGF.

Per tog över huvudansvaret som förbundsläkare den 1 april 2024, men går parallellt med Sten Forsberg tills han successivt har satt sig in i alla frågor. 

Per har spelat golf sedan barnsben och har länge varit aktiv på lokal nivå. Han har dessutom har provat på rollen som caddie internationellt. 

I dag bor han med sin familj i Vreta Kloster, där han arbetar som distriktsläkare och spelar så mycket golf han hinner. Medlemsklubben är lokala Vreta Kloster GK. 

– Det här är ett nytt kapitel för mig, där jag får en möjlighet att lära mig nytt inom golfen och själv utvecklas, säger Per och fortsätter:

– Jag ser mig mer som en lagmedlem än någon som ska komma in och bestämma hur saker ska vara. Jag är van vid att jobba i team, och det är så jag ser det här uppdraget också. 

Som förbundsläkare kommer Per ha en viktig roll i frågor som rör antidoping och paragolf. Han kommer även vara en resurs för att ge medicinsk vägledning i frågor som berör golf. 

Han kommer i första hand fungera som tävlingsavdelningens och landslagens bollplank och förlängda arm när det gäller medicinska frågor, men kommer även ha kontakt med klubb- och distriktsföreträdare som arbetar med paragolf och antidoping. •

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Folk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Sorg i golfbranschen: Roland Falkenbäck har gått bort

Den svenska golfbranschen har sorg. En av dess stora profiler har gått bort. Roland Falken…