Hem Utrustning 2024 Exceptionellt hög MOI hos TaylorMades nya Qi10 Max-driver

Exceptionellt hög MOI hos TaylorMades nya Qi10 Max-driver

TaylorMade Qi10 Max

TaylorMade släpper tre nya drivermodeller och särskilt stolta är företaget över Qi10 Max, som har en sammanlagd total MOI på 10 000 g-cm² vilket möjliggjorts av en kombination av avancerade lättviktsmaterial, en nygammal huvudform och en innovativ fördelning av massa och tyngd.

Det är sällsynt att den totala MOI:n för en driver varit mer än 9 000 g-cm². TaylorMades högsta MOI-driver förra året, Stealth 2 HD, hade ett MOI-tal på drygt 8 500 g-cm².

TaylorMades nya Qi10-drivers finns i tre modeller för olika typer av spelare: Qi10 Max, Qi10 LS och Qi10.

Qi10 Max (6 999 kronor) erbjuder en hög grad av förlåtelse vilket kan vara en fördel för golfare på alla nivåer. Exempelvis har Collin Morikawa överraskat många genom stoppa undan sin SIM-driver för att i stället spela med Qi10 Max-modellen i år. Annars är klubban tänkt för spelare som är betjänta av en lättspelat klubba som inte straffar sämre träffar så hårt.

TaylorMade Qi10 LS

Qi10 LS (7 299 kronor) levererar ett lägre spinntal och lägre bollbana. Klubban är konstruerad för spelare med hög svinghastighet och högre spinntal. Exempelvis har Rory McIlroy stoppat TaylorMade Qi10 LS Driver. Qi10 LS innehåller också en glidvikt på 18 gram stål. Sulan är designad för att ge bättre aerodynamik med minskad turbulens. Den omgjorda strukturen gör att den justerbara vikten kan röra sig längre framåt och lägre i förhållande till sin föregångare, vilket resulterar i en lägre balanspunkt och ett mer förlåtande lågt spinntal. 

TaylorMade Qi10

Qi10 (6 999 kronor) Vänder sig till den stora andelen golfare som söker den ultimata kombinationen av längd och förlåtelse.

När det gäller Qi10 Max pekar TaylorMade på fyra nycklar som gör att man kan uppnå en MOI på 10k.

  • Infinity Crown: Strategisk omfördelning av massan som möjliggör en djup och låg tyngdpunkt (CG) för optimal utgångsvinkel och spinnkontroll samtidigt som en hög MOI bibehålls.
  • Huvudform: Den unika huvudformen bidrar avsevärt till klubbhuvudets tröghet genom att tillåta massan att placeras längre från mitten av klubbhuvudet.
  • Carbon Face Technology: Den tredje generationen av 60X CarbonTwist Face, som ger en reaktiv träffyta i sweetspot samtidigt som bollhastigheten ska vara hyfsat bibehållen vid missar.
  • Torque-Control Shaft: en skaft med lägre vridmoment, som främjar möjligheten för träffytan att komma square till träffen.’

Hela Qi10-familjen av drivers har en 4° lofthylsa (+/-2°) och bygger på TaylorMades Thru-Slot Speed Pocket, designad för att optimera bollhastigheten vid låga slag.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Utrustning 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Cobras 3D-printade bladklubbor är både snygga och lättspelade

Cobra menar att LIMIT3D, som den nya modellen heter, är den första förlåtande bladklubban …