Hem Banor & klubbar Stig Notlöv säljer Black Mountain och vill köpa Barsebäck

Stig Notlöv säljer Black Mountain och vill köpa Barsebäck

Black Mountains ägare, Stig Notlöv, har enligt uppgift sålt sin bana i Hua Hin. Nu siktar han på att köpa Barsebäck Resort.

Diskussioner runt affären ska ha diskuterats i cirka ett halvår vilket bekräftas av initierade källor som Golfbranschen.se har pratat med.

Men om affären blir av är osäkert. Gösta Carlssons barn, Jerry och Lena, sägs inte vara eniga om vilken väg man ska ta.

Sonen Jerry sägs ha varit beredd att avyttra medan dottern Lena har velat fortsätta förvalta anläggningen.

När vi når Jerry Carlsson på telefon bekräftar han att Stig Notlöv visat intresse men är i övrigt förtegen om den eventuella affären.

– Det har inte kommit någonstans. Han har inte hört av sig på ett tag.

Blir det någon affär?

– Det vet vi inte ännu, säger Jerry innan han avslutar samtalet.

Stig Notlöv låter hälsa via SMS:

”Jag har inga nyheter i frågan. Jag kommer igen om nåt händer. Tack för intresset!”

Spekulationerna om Barsebäcks framtid har varit många sedan banans ägare Gösta Carlsson gick bort på annandagen 2018. En av teorierna som framförts har varit att Henrik Stenson skulle bli en av delägarna.

Om affären skulle bli av kan det vara mycket bra för anläggningen, menar en person med viss insyn i klubben och bolaget.

– Skulle Stig Notlöv köpa så gör han det inte för stoppa in pengar i förhoppning om en snabb avkastning. Stigs ägarskap skulle nog garantera att det sker en utveckling av anläggningen. Så det skulle vara en intressant och spännande lösning för Barsebäck.

– Det skulle vara spännande med en ägare som förmodligen vill satsa på anläggningen. Skulle Stig Notlöv bli ägare så vill han säkert utveckla verksamheten. Och det skulle väl vara härligt med en ny ägare som vill fortsätta satsa.

– Annars är det många som befarat att en ny ägare  med mycket pengar bara skulle se det som ett ”kul” investeringsobjekt. Men jag kan tänka mig att Stig Notlöv har ett hjärta i golfen. Det han gjort med Black Mountain var ju fantastiskt. Han skulle inte bara hoppas på snabb avkastning utan se sitt ägarskap på lång sikt. Så jag skulle säga att en eventuellt förestående affär är något positivt.

Stig Notlöv lämnade Pajala som 18-åring och grundade Byggmax. Black Mountain köpte han 2005 och 2015 sålde Notlöv sitt sista resterande innehav i Byggmax om 100 000 aktier för att investera i banan i Hua Hin. De ursprungliga 18 hålen öppnades 2007 och 2016 öppnades ytterligare nio hål – västra banan.

 

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

40 nya bostäder ska finansiera ombyggnaden av gamla golfbanan

I anslutning till Gävle Golfklubb planeras ett nytt bostadsområde med 40 bostäder i olika …