Hem Banor & klubbar Han blir ny klubbchef och VD för Halmstad Golfklubb

Han blir ny klubbchef och VD för Halmstad Golfklubb

Mattias Brännholm

I mitten av januari meddelade Halmstad Golfklubbs VD Christian Jakobsson att han efter 15 år ville sluta som klubbdirektör på Halmstad GK. Sedan dess har styrelsen jobbat på att hitta en ersättare. Runt 80 personer har sökt jobbet.

Nu är det klart att Mattias Brännholm tillträder tjänsten i maj.

I ett pressmeddelande skriver klubben:

»Styrelsen för Halmstad GK har utsett Mattias Brännholm till ny klubbchef och VD. Mattias är envälkänd profil inom Golf-Sverige med erfarenhet från bland annat SVT Sport, Svenska Golfförbundet och Svenska Fotbollförbundet. Med sig till HGK har Mattias en gedigen kompetens inom golf, affärsutveckling, kommunikation och marknadsföring.«

– Styrelsen är mycket glad över att kunna presentera Mattias som ny klubbdirektör och VD. Han har precis den profil och erfarenhet som vi anser behövs för att leda Halmstad GK in i framtiden, säger ordförande Eva Östergren.

Redaktör och reporter

Mattias Brännholm är född och uppvuxen i Östersund och började spela golf som 11-åring. Efter utbildning inom kommunikation, film och tv i Los Angeles, USA blev det under nästan 20 år en karriär som redaktör och reporter på SVT Sport.

– Halmstad GK är en svensk idrottsskatt. För en golfnörd som mig är det här en dröm som går i uppfyllelse, säger Mattias Brännholm.

Han var också en regelbunden medarbetare i Svensk Golf. Detta följdes av uppdrag som affärsutvecklare och projektledare på Svenska Spel och för Svenska Fotbollförbundet. Mattias har även varit Sverigechef på Twentyfourseven, den då största tekniska underleverantören i tv-branschen.

Producerat Pitch

De sista tio åren har Mattias jobbat som konsult med fokus på affärsutveckling, kommunikation, digital marknadsföring och storytelling. En stor kund har varit Svenska Golfförbundet, där Mattias under de senaste tre åren producerat Pitch – SGF’s strategiska kommunikationskoncept för att utveckla verksamheten på svenska golfklubbar.

– Att vara operativt ansvarig på en golfanläggning idag är ett utmanande jobb som kräver många olika kunskaper. Mattias har den breda erfarenhet som styrelsen sökt. Kombinationen av att ha insikter om golfens strategiska utmaningar, att ha erfarenhet av att leda bolag och personal och utveckla affärer, att vara duktig på ekonomi, kommunikation och marknadsföring, och dessutom vara utåtriktad med ett stort nätverk inom golfen ser vi som en perfekt mix för att leda Halmstad GK in i framtiden, säger ordförande Eva Östergren.

Nervös på tee

– När jag växte upp var Halmstad Golfklubb känd som Sveriges bästa golfanläggning, där tolfte och sextonde hålen på Norra Banan var mytomspunna. Jag slukade allt innehåll jag kunde hitta om EM 1985 med Parnevik, Olazábal, Montgomerie och allt vad dom hette. Första gången jag spelade banan var jag så nervös att jag knappt tog mig av första tee, minns Mattias och fortsätter:

– Jag har varit en rätt hyfsad golfnörd hela livet. De senaste åren har min vilja att jobba på klubb med att utveckla verksamheten vuxit sig allt starkare. Att få bli en del av teamet på Halmstad Golfklubb – som dels ska vårda denna svenska idrottsskatt med dess historia och traditioner och samtidigt utveckla den för att möta framtidens utmaningar – tycker jag är det finaste jobbet man kan ha i Golf-Sverige. Att flytta till Halmstad blir ett nytt kapitel i livet som jag ser väldigt mycket fram emot. •


  Tipsa oss!

  Har du ett nyhetstips eller något annat intressant du vill berätta för golfbranschen?
  Använd formuläret nedan. Tack på förhand!

  Läs fler relaterade artiklar
  Ladda fler i Banor & klubbar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Kolla också

  Så mycket bättre: Satsning på modern teknik och idrott i centrum när A6 ändrar kurs

  För fyra år sedan var Niklas Eriksson på väg att inte bara byta jobb – han funderade på at…