Hem Golfmässan 2017 Mevo – en Flightscope som (nästan) alla har råd att köpa

Mevo – en Flightscope som (nästan) alla har råd att köpa

En dopplerradar som Trackman eller Flightscope är prismässigt utom räckhåll för de flesta konsumenter. Men Flightscopes minivariant Mevo gör att drömmen om en egen dopplerradar finns inom räckhåll.

Mevo lanserades i maj i Sverige och har på fyra månader sålt 2 000 enheter.

Mevo kostar 6 000 kronor.

– Jag var skeptisk i början men den har funkat jättebra. Jag är överraskad, säger Jef Carr som har agenturen i Sverige.

– Det är helt vanliga golfare som köpt men också en del pro´s. En pro köpte 15 stycken för att ha till grupplektioner, berättar han. Då kan hans elever slå och få statistik som de tar med sig hem i telefonen.

Allt laddas upp till en molnbaserad tjänst på flightscope.com, förutsatt att man registrerat ett konto.

Mevo – en Flightscope i det lilla formatet.

Mevo ger användaren värden som bollhastighet, svinghastighet, smash factor, utgångsvinkel, spinntal, höjd på bollen samt tid i luften.

– Givetvis är den inte lika exakt som en Flightscope. Det är trots allt skillnad på en produkt för 6 000 kronor och en för 80 000 kronor. Men den ger helt okej värden. Det är inte mycket som skiljer. Ofta står man ju dessutom på en range och slår på rangebollar som inte heller är helt jämna i sitt uppförande.

 

Mevo går också att kombinera med en app som filmar din sving och ger nyckelvärden om hastighet och bollflykt. Två av parametrarna mäts, resten kalkyleras. Meningen är att produkten ska sälja som hårdvara och kunna användas till även andra bollsporter. Utöver golf finns också baseball.

– Meningen är att när vi lanserat en sport, så kommer en SDK (Software Develppment Kit) att vara tillgänglig för utvecklare. Kan du skapa appar kan du köpa vårt SDK och skapa egna appar som du använder till vår hårdvara.

”Stora” Flightscopes nya maskin heter Fusion och har verktyg för både putsning och chippning. Tracking sker med både inbyggd kamera och radar för att värdena ska bli ännu mer exakta. Till skillnad från Trackman krävs ingen årlig licensavgift för Flightscope. Vilket gör att Flightscope ligger lägre i pris än den marknadsledande konkurrenten.

– Det är inte lätt att konkurrera med Trackman men det är bara att kämpa på. De gör en bra produkt och vi gör så gott vi kan för att konkurrera. Vi vinner mycket på att vi ligger lägre i pris och inte har några licensavgifter. På våra topprodukter skiljer det nog 50 000 kronor.  Och vi har sålt till Golfstore, Dormy, Pro Quality…

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Golfmässan 2017

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu lanseras Wilsons nya mobilapp för custom fitting

Som Golfbranschen.se tidigare berättat ska Wilson Golf lansera en mobilbaserad custom fitt…