Hem På nytt jobb Han blir ny CEO för European Tour Group

Han blir ny CEO för European Tour Group

Guy Kinnings tillträder i dag som European Tour Groups verkställande direktör.

Kinnings efterträder Keith Pelley och har tidigare varit European Tour Groups vice VD, Chief Commercial Officer och Executive Director för Ryder Cup sedan 2018.

Kinnings är den femte personen på VD-posten sedan touren etablerades 1972.

– Det är ett verkligt privilegium att bli VD för European Tour Group och det är ett ansvar jag inte tar lätt på, säger han i ett pressmeddelande.

– Vår tour har en fantastisk historia och jag är glad över att få möjlighet att hjälpa till att forma nästa spännande fas i utvecklingen. Jag har arbetat nära våra spelare, vår styrelse, våra partners och vår personal i sex år och känner att vi har en fantastisk möjlighet att blicka framåt och fokusera på enighet och likriktning i spelet. Det har skett en förändring i vår sport till ett mer globalt tankesätt och det är något vi välkomnar.

Eric Nicoli, ordförande för European Tour Group, konstruerar att Kinnings har rätt erfarenhet för tjänsten:

– Han är enormt respekterad i hela golfbranschen och har bra relationer. Vår medvetna och målmedvetna successionsplanering kommer att säkerställa en sömlös övergång i vårt ledarskap vid denna avgörande tidpunkt i utvecklingen av herrarnas professionella spel.

Kinnings har varit en inflytelserik person inom golf under mer än tre decennier. Efter juristexamen från University of Oxford lämnade han Freshfields advokatbyrå för att ansluta sig till IMG:s juridiska team i London 1989 och flyttade till golfdivisionen 1991 där han arbetade med några av världens ledande spelare inom det professionella spelet.

Han fortsatte med att bli IMG:s Senior International Vice President och Global Head of Golf, och ledde företagets världsomspännande golfverksamhet som omfattar både kunder och evenemang, samt hanterade dess nyckelrelationer med alla styrande organ och varumärken som är involverade i sporten.

Han började på European Tour Group innan Ryder Cup 2018 på Le Golf National i Frankrike och som verkställande direktör för Ryder Cup har han övervakat tillväxten av matchens Worldwide Partner-program.

Kinnings hade också det övergripande ansvaret för Ryder Cup 2023 i Rom – den mest framgångsrika upplagan som arrangerades i Europa – då Luke Donalds europeiska lag besegrade USA med 16½-11½ på Marco Simone Golf & Country Club.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i På nytt jobb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Han blir ny klubbchef och VD för Halmstad Golfklubb

I mitten av januari meddelade Halmstad Golfklubbs VD Christian Jakobsson att han efter 15 …