Hem Ekonomi & affärer Annika Sörenstam investerar i bunkrar

Annika Sörenstam investerar i bunkrar

Annika Sörenstam blir storägare i Capillary Concrete i samband med att Almi Invest säljer sitt innehav. Bolaget har utvecklat en revolutionerande teknik som förändrar sättet att bygga golfbunkrar genom att spara upp till 90 procent av bevattningsmängden.
Med Annika i spetsen ska bolaget satsa på den amerikanska marknaden.

Sörenstam har varit minoritetsägare i bolaget i två år. Bolaget grundades 2012 av den svenske golfentreprenören och greenkeepern Martin Sternberg och värderas i dag till närmare 20 miljoner. Mellan 2014 och 2015 ökade Capillary Concrete sin omsättning med 40 procent och utvecklingen för 2016 följer den trenden.

Capillary Concretes patenterade teknik för att bygga golfbunkrar möjliggör både snabb dränering och bevattning underifrån. Tekniken ger fuktkontroll där sanden hålls helt ren och i perfekt konsistens.

”Jag ser stor potential i Capillarys teknik som sparar vatten och bidrar till att skapa världens finaste golfbanor. Nu ökar jag mitt ägarengagemang då jag ser att bolaget gör stor skillnad för både spel och skötsel av golfbanor. Tekniken kan även förändra hur gräsytor byggs i framtiden och kan ge stora effekter i områden världen över med vattenbrist och torka. Detta kan skapa ytterligare spännande affärsmöjligheter för bolaget och jag ser fram emot att stötta bolagets etablering på USA marknaden”, säger Annika Sörenstam i ett pressmeddelande.

Almi Invest var den första externa investeraren Capillary:

”Capillary har hittat sin unika nisch och ökar stadigt sin omsättning från år till år. Vi har tagit ett aktivt ägaransvar som tidig investerare under de första utvecklingsåren. Nu är det rätt timing att sälja vårt innehav till golfikonen och affärskvinnan Annika Sörenstam som aktivt kommer att arbeta med att utveckla bolaget på plats i samband med Capillarys expansionsplaner i USA”, säger Joakim Winggren, Fund Manager på Almi Invest.

FAKTA: Över 4 000 golfbunkrar använder Capillarys teknik

Över 4 000 golfbunkrar har hittills installerats på över 400 banor i Skandinavien, Europa, Sydafrika, Asien, Australien och USA. Capillary Concrete använder en speciell form av polymerer blandat med cement och ballast som ger materialet en fuktbalanserande förmåga. Under 2016 har Capillary Concrete installerats på Le Golf National inför 2018 års Ryder Cup matcher i Paris. Även 100 åriga Gleneagles Kings Course har färdigställts med hela banans alla bunkrar, en bana som är rankad som Europas Golf Resort nummer 1.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Ekonomi & affärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Fredrik och Johan lämnade golfklubben för att förverkliga en dröm

När de inte hittade en golfklubb som delade deras visioner – då valde Fredrik Tillgre…