Hem Out of Bounds | Blogg Golfare i storgräl med journalist om Donald Trump och Annika Sörenstam

Golfare i storgräl med journalist om Donald Trump och Annika Sörenstam

Donald Trump och Annika Sörenstam är nyckelingredienserna och upphovet till ett gräl mellan ett par av världens bästa seniorgolfare och en journalist på USA Today.

Journalisten, Christine Brennanon, besökte en presskonferens inför Kitchen Aid Senior PGA Championship som den här helgen spelas på Trump National Golf Club utanför Washington, D.C.

Christine Brennanon verkade inte så intresserad av tävlingen utan mer av vad två spelarna (Fred Funk och Rocco Mediate) tyckte om Trumps nedsättande uttalanden om kvinnor, handikappade och krigsveteraner.

”Hans namn (Trump) i rött pryder Rocco Mediate’s högra bröst. I blått på Fred Funks tröja. De har en relation med Trumps golf varumärke. Mediate har haft det i sju eller åtta år nu, uppskattar han, och Funk från och med i år. Det finns ingen sport som är så förknippad med Trump som golf. Det är den enda sport trump stävar och han spelar så ofta tillfälle ges.”

Men det var inte bara affärsrelationen med Trump som retade journalisten. Hon anklagade också Fred funk för sexistiska uttalanden.

”…Funk hade inte varit i intervjurummet mer än fem minuter förrän han yttrade ett sexistiskt uttalande. Han skojade om att han fick nya woods varje födelsedag för att kunna hålla jämna steg med de allt längre banorna. ’Det känns som att jag borde spela på damtouren nu.’ … Det är fascinerande hur dessa sexistiska ord kom så lätt till honom. Som om han hade sagt dem tusen gånger tidigare. Det är en man som var ganska komfortabel när han levererade nedsättande omdömen om damgolf. Det är en man som bär Trumps namn på sin tröja.”

Fred Funk gick i svaromål på bloggen Morning Read

”Hon skapade en bild av att jag är en man som inte respekterar Annika och LPGA…”

”Jag förstår inte varför Brennan kommer till en golftävling med en agenda och kommer undan med det. Hennes mål är att ta ner Trump och de som stöder honom. Jag tror inte att jag någonsin har läst en artikel av henne som är positiv. Hennes skrivande är alltid negativt och försöker ofta ta ned någon. Brennan kan inte försvara vad hon gjorde igår. Hon kan inte försvara vad hon sa om Annika och mig. Min kommentar handlade om att jag var slår kort och blir utdriven av Annika. Det är inte sexistiskt. Faktum är att jag aldrig sagt någonting med sexistisk kontext.”

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Out of Bounds | Blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

»Henke« och andra stjärnor skänkte glans åt välgörenhetsgolf på Pula

Före detta fotbollsspelaren och tränaren Henrik Larsson var en av stjärnorna som tidigare …