Hem Banor & klubbar Scandinavian Mixed spelas i juni 2021 på Vallda Golf & Country Club

Scandinavian Mixed spelas i juni 2021 på Vallda Golf & Country Club

Scandinavian Mixed spelas på Vallda.

Vallda Golf & Country Club blir värdbana för Scandinavian Mixed Hosted by Henrik & Annika den 10-13 juni 2021.

Vallda Golf & Country Club, strax söder om Göteborg, grundades 2009 och kommer att stå som värd för den nya, innovativa mixtävlingen när tävlingen spelas för första gången. Majorvinnarna Henrik Stenson och Annika Sörenstam står som värdar för tävlingen igen efter att den första upplagan som planerades att äga rum på Bro Hof Slott Golf Club tidigare i år tvingades ställas in på grund av Coronavirus-pandemin.

Gemensam prispott

I tävlingen spelar för första gången 78 män och 78 kvinnor mot varandra i samma tävling. De tävlar om en gemensam prispott och trofé. Scandinavian Mixed Hosted by Henrik & Annika är ett samarbete mellan European Tour och Ladies European Tour.

– Det har varit ett exceptionellt tufft år för många människor, och vi är verkligen lyckligt lottade över att vår idrott fortsatt har kunnat utövas runt om i världen under rådande omständigheter, säger elvafaldige European Tour vinnaren, Henrik Stenson.

Besvikelse

– Annika och jag var båda besvikna över att vi inte kunde genomföra Scandinavian Mixed i Stockholm tidigare i år, men hälsa och säkerhet är av yttersta vikt för oss och för golfarna, vi ser nu fram emot evenemanget 2021 på Vallda Golf & Country Club.

– Jag spelade banan för några veckor sedan och jag är säker på att den kommer att erbjuda ett utmanande test för mig och de andra deltagarna som ska tävla mot varandra om titeln nästa år.

Den tiofaldiga major vinnaren Sörenstam fortsätter:

Visa upp golf

– Det är olyckligt att vi inte lyckades genomföra evenemanget tidigare i år, men nu ser jag med spänning fram emot 2021 då vi för första gången ska genomföra en mixad tävling. Det är fantastiskt att vi kan marknadsföra golf i Sverige för unga pojkar och flickor såväl som på den internationella scenen, på så sätt fortsätter vi att visa upp golf som ett spel för alla.

Johan Rosén, VD för Vallda Golf & Country Club:

– Scandinavian Mixed unika format samt dess förmåga att på ett positivt sätt föra människor tillsammans på lika villkor, är något som vi på Vallda Golf & Country Club stödjer. Genom vårt värdskap hoppas vi att vi kan bidra till den långsiktiga utvecklingen av Göteborg och Kungsbacka som en destination både för näringslivet och medborgarna, vilket är en viktig del av vår ägare Ernst Rosén AB:s övergripande strategi.

Scandinavian Mixed Hosted by Henrik och Annika är ett European Tour-ägt evenemang och marknadsförs i samarbete med We Do Sports Europe AB i Sverige.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Åsundsholm satsar 10 miljoner på bana och hotell efter emissionen – siktar på topp 50

Åsundsholm Golf & Country Club var nära att läggas ned för tre år sedan. Det var då de…