Hem Marknad & media Golfhäftet ny huvudpartner till ANNIKA Invitational

Golfhäftet ny huvudpartner till ANNIKA Invitational

Annika Sörenstam Invitational

Golfhäftet blir huvudpartner till Annika Sörenstams internationella flickjuniortävling de kommande tre åren.

ANNIKA Invitational Europe har spelats i Sverige sedan 2012 och är en av sju tävlingar som Annika Sörenstams stiftelse ANNIKA Foundation arrangerar årligen runtom i världen, bland annat i USA, Kina, Argentina och Nya Zeeland. 

År 2019 spelade över 600 flickor och unga kvinnor från över 60 länder i dessa tävlingar. I Sverige arrangeras tävlingen tillsammans med Svenska Golfförbundet.

Tävlingen är öppen för 78 flickjuniorer upp till 18 år och inkluderar de främsta spelarna i Europa. Den är en del av Women’s World Amateur Golf Ranking och en av kvaltävlingarna till Ping Junior Solheim Cup som avgörs dagarna före Solheim Cup i Ohio 2021.

2021 planeras tävlingen att spelas på Isaberg 14–17 juni (om coronasituationen tillåter*) följt av Halmstad GK 2022 och Vasatorp GK 2023. 

– Jag ser verkligen fram emot årets tävling på Isaberg GK, speciellt efter förra året, då vi tvingades ställa in alla våra tävlingar på grund av Covid-19. Nu har vi kommit i gång igen och ANNIKA Invitational i Florida var den första tävlingen på ett år. Jag ser alltid fram emot tävlingen i Sverige och att ta chansen att få ge tillbaka. Därför är det väldigt glädjande att Golfhäftet, som bidrar till att stödja damgolfen, vill vara med oss på denna resa som är så viktig för utvecklingen av tjejgolfen, säger Annika Sörenstam.

– Detta går helt i linje med vårt fokus på framtidens golf, där just juniorer och kvinnor är avgörande för sportens utveckling, säger Fredrik van Speijk, VD och medgrundare på Golfhäftet.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Han bjuder på gratis golfträning för juniorer: ”Vill ge tillbaka till golfen”

Till helgen kan juniorer mellan 8 och 18 år träna gratis golf – med tränare! – på Årsta Go…