Hem Marknad & media Birdie Golf Tours och SGF samarbetar för att öka intresset för damgolf

Birdie Golf Tours och SGF samarbetar för att öka intresset för damgolf

Birdie Golf Tours har inför 2020 ingått ett samarbete med Svenska Golfförbundet för att öka intresset för tävlingar bland svenska damgolfare. 

Samarbetet inkluderar ett partnerskap kring den svenska proffstouren samt kring amatörsatsningen via Tjejtouren.se.

– Samarbetet är glädjande för utveckling av golf för kvinnor i Sverige på många sätt. Birdie Golf Tours är ett starkt varumärke som kan hjälpa oss stärka de egna proffstävlingarna samt öka synligheten för proffstouren i sin egen verksamhet. Samtidigt är det glädjande att man driver Tjejtouren.se som vi hoppas växer med fler klubbar som ansluter sig som ett led i att öka intresset för tävlingsdelen bland golfande kvinnor, unga som äldre, säger Mathias Resare marknadschef Svenska Golfförbundet.

– Birdie Golf Tours satsar stort på att få fler kvinnor till golfens värld, helt i linje med SGF:s satsning på vision 50/50, säger Neil Fossett som är delägare i Birdie Golf Tours via Golf4golfers.

– Birdie Golf Tours ska fortsätta skapa golfresor och golfskolor med några av våra duktiga elittjejer som förebilder.

Visionen är att skapa Sveriges största gemensamma träningsresa för tjejer, liknande den som idag arrangeras för en mixad publik.

– Målet är att Birdie Golf Tours ska kännas som ett naturligt alternativ när man som tjej ska boka sin golfresa, utveckla sin golf eller spela Sveriges roligaste amatörtävling för tjejer, säger Neil Fossett.

Han säger också att Tjejtouren nästa år ska bli Sveriges största rikstäckande tävling. Alla kvinnliga golfare är välkomna, oavsett hcp och klubbtillhörighet.

– Gemensamt ska vi arbeta för att få fler kvinnor att börja spela golf men även att fler stannar kvar och utvecklar sitt intresse för sporten. Med ett nära samarbete med Svenska Golfförbundet är det en möjlighet.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Golfbanor går samman för att locka turister till Skaraborg

12 golfbanor i Skaraborg har gått samman för att gemensamt visa upp sig. Målet med initiat…