Hem Marknad & media Alfredsson och Brasier väljs in i Sveriges Golf Hall of Fame

Alfredsson och Brasier väljs in i Sveriges Golf Hall of Fame

Golf Hall of Fame

Helen Alfredsson hedras med Golfsveriges högsta utmärkelse. Även tränarlegenden och banarkitekten Douglas Brasier väljs in postumt.

Helene Alfredsson har 18 toursegrarer och var en av pionjärerna bland de svenska golfstjärnor som etablerade sig i världstoppen.

Sveriges Golf Hall of Fame instiftades 2022 och hittills har tio legendarer valts in. I år får de sällskap av ytterligare två stora golfpersonligheter som betytt mycket för svensk golfs utveckling; Douglas Brasier (postumt) och Helen Alfredsson. 

– Jag är otroligt tacksam för denna nominering och att bli invald. Golfen har ju varit mitt liv, och det här är ju någonstans en värdering på att man har lyckats med det man har gjort, säger Helen Alfredsson. 

 – Jag har extremt mycket att tacka Svenska Golfförbundet för. De var ett stort stöd under mina första år, som ofta kan vara den svåraste perioden i karriären för en idrottare. Den kärlek, positivitet och tävlingsanda jag fick under den tiden har hjälpt mig väldigt mycket, genom hela livet, fortsätter Helen Alfredsson.

– Vi som tillhör Douglas Brasiers familj är mycket glada för att han blir invald till den svenska golfens Hall of Fame. Det är ett mycket välförtjänt erkännande. När vi går igenom hans insatser för svensk golf, slås vi speciellt av hans mångsidighet, säger Olle Dahl, som var Douglas Brasiers svärson.

– Själv pratade ”Douggie” sällan om sina egna insatser för golfen i Sverige, men vi vet säkert att han skulle ha glatt sig väldigt mycket för det erkännande som en plats i Hall of Fame innebär, säger Olle Dahl.

Invalsceremoni och pressinbjudan

Årets invalsceremoni kommer att hållas lördag den 1 juni på Svenska Golfmuseet på Landskrona Golfklubb. Dit kommer Helen Alfredsson och representanter från Douglas Brasiers familj att få motta sina Hall of Fame-plaketter och hyllas av ett 30-tal särskilt inbjudna gäster.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Han bjuder på gratis golfträning för juniorer: ”Vill ge tillbaka till golfen”

Till helgen kan juniorer mellan 8 och 18 år träna gratis golf – med tränare! – på Årsta Go…