Hem Marknad & media Han bjuder på gratis golfträning för juniorer: ”Vill ge tillbaka till golfen”

Han bjuder på gratis golfträning för juniorer: ”Vill ge tillbaka till golfen”

Joakim Sabel

Till helgen kan juniorer mellan 8 och 18 år träna gratis golf – med tränare! – på Danderyds Golfcenter. Det är Joakim Sabel, golfentreprenör och före detta golfpro, som bjuder in och på varje plats finns två tränare som ska ta hand om de nyfikna och lotsa dem rätt.

Varför gör du det här?

– För att jag vill ge juniorer, som kanske inte har föräldrar som spelar golf, chansen att prova golf gratis med tränare. De får komma och slå bollar och få riktigt instruktion och tycker de att det är kul så är nästa steg att gå en grönt kort-kurs så att de får lära sig spela golf. Och om de uppskattar det och tycker det är jättekul kan de bli medlemmar i den här lilla golfklubben som bara är för juniorer. Det kostar 200 spänn, det motsvarar förbundsavgiften. Det finns inga vinstsyften. Jag gör det bara för att ge tillbaka till golfen, säger Joakim Sabel som en gång i tiden var delägare i Top Tee med banor som Brollsta, International och Kungsängen.

Det första träningstillfället är nu på lördag kl 10 på Danderydsrangen.

Hur finansierar du det här? Är det någon kostnad för dig?

– Ja, jag betalar ju för bollar och tränare så det kostar lite grand. Men i förlängningen är det väl kanske någon som vill vara med och sponsra lite men det är inget som är uppgjort ännu. 

Hur många tränare betalar du?

– Det är två på varje ställe, så fyra. Vi kör i två dagar, åtta timmar varje dag, mellan 10-16. Men jag är själv med på ett ställe så det blir tre tränare. Vi har pratat med Bromma och Kista också och jag är välkommen dit också. Nästa tillfälle kör jag nog där. Bromma är bra för det är lätt att ta sig dit för kidsen. Om nu inte föräldrarna orkar skjutsa…

Det påminner lite om det din mamma gjorde en gång in tiden?

– Ja, fast då var man tvungen att gå med i klubben för att träna. Nu är det omvänt: Man tränar först, bestämmer sig sedan.

När fick du den här idén?

– För ett år sedan. Jag träffade golfförbundet och de gillar det. Det är inte motarbetat. •

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Golfbanor går samman för att locka turister till Skaraborg

12 golfbanor i Skaraborg har gått samman för att gemensamt visa upp sig. Målet med initiat…