Hem Marknad & media Klassiker tillbaka – de tar över Företagsgolfen efter Göran Oredsson

Klassiker tillbaka – de tar över Företagsgolfen efter Göran Oredsson

Företagsgolfens ägare

Företagsgolfen är tillbaka.

Sveriges och en av världens äldsta företagsgolftävlingar har varit pausad sedan 2020 pga pandemin. Hösten 2024 är det dags för comeback för den klassiska tävlingen.

Den 1 maj 2024 tog Roger Hofflander (fd Österåkers GK) och Hans Olofsson (grundare Golfbaren) över Företagsgolfen från Göran Oredsson. Det är två rutinerade herrar avseende företagsarrangemang på golfbanor som nu tar över stafettpinnen för tävlingen.

Avsikten är att återigen bli en ledande aktör inom företagsgolf och Göran Oredsson finns med som bollplank och rådgivare även framåt.

Planen 2024 är att arrangera några få men riktigt bra tävlingar i Stockholms-området i augusti och september med finalrunda på Bro Hof Slott GC i oktober, för att sedan på sikt likt tidigare år även ha ett flertal spelplatser runtom i landet samt finalspel i utlandet.

– Det blir troligtvis tre tävlingar i år och en final i Stockholmsområdet 2024 och sedan tänker vi växa tillbaka till forna tiders nivåer, minst, säger Hans Olofsson som förutom stora golfevent har arrangerat över 1 000 företagsevent på sina golfinspirerade minigolfbanor inom konceptet Golfbaren.

– Vi älskar golf, tävling, företagande och möten mellan människor och ser fram emot att kombinera dessa och fortsätta utveckla ett koncept med en gedigen historik.

Roger Hofflander har de senaste åren varit ansvarig för all företagsgolf på Österåkers Golfklubb.

– Efter snart 20 år som entreprenör med starkt golfintresse i grunden blir detta en spännande utmaning. Just att möta och ta hand om 100-tals taggade golfare på en företagsgolfdag är inspirerande och något som får mig att ticka igång lite extra, säger han.

Företagsgolfen såg för övrigt dagens ljus samma dag som Göran Zachrisson, de delar födelsedag den 14e maj 1938.Den startade som Svenska Dagbladets Korporationsgolf och har senaste åren gått under namnet Företagsgolfen.

Tävlingen har sedan 1982 drivits med framgång av Göran Oredsson tillsammans med olika samarbetspartners. Perioden 2013-2016 arrangerades tävlingen årligen på 10 spelplatser runt landet med över 3 000 deltagande 2-mannalag.

– Pandemin slog hårt mot hela samhället och så även Företagsgolfen, berättar Göran.

– Det har varit en rejäl uppförsbacke och jag är oerhört glad att kunna lämna över konceptet till två driftiga personer som jag är övertygad om kommer kunna driva detta vidare på bästa sätt. Nu ser jag fram emot att vara med som deltagare i några år till i stället.

Företagsgolfen drevs i många år av Göran Oredsson som har över 40 års erfarenhet av att driva stora golfevent, inte minst var han vd för Scandinavian Masters innan han blev klubbdirektör på Fågelbro 1990. •

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Golfbanor går samman för att locka turister till Skaraborg

12 golfbanor i Skaraborg har gått samman för att gemensamt visa upp sig. Målet med initiat…