Hem Banor & klubbar Annika släpper bok – och coachar unga tjejer

Annika släpper bok – och coachar unga tjejer

I år är det dags för den fjärde upplagan av ANNIKA Cup, Annika Sörenstams eget juniorevenemang.
Cupen kommer åter till Bro-Bålsta GK den 19-21 augusti och avslutas på lördagen med en härlig familjedag, full med aktiviteter för allmänheten. I samband med denna dag släpps också Annikas nya bok ”Mat, Minnen & Golf”, och Annika finns på plats för att signera.
Annika Sörenstam är tillbaka på hemmaplan, Bro-Bålsta GK, för att stå värd för sitt juniorevenemang. Den 19-21 augusti får tolv lovande och elitsatsande tjejer mellan 13 och 16 år chansen att på nära håll träna och tävla som professionell spelare och umgås med Annika under ett par dagar. Annika coachar, inspirerar och uppmuntrar deltagarna och ambitionen är att tjejerna ska få motivation och hitta verktyg för att våga satsa helhjärtat på golfen. Cupen innehåller en blandning av Annikas strategiska, systematiska sätt och hennes fantasifulla och nytänkande idéer i spel och träning.  Matcherna och lagspelet är kul och motiverande, men höjdpunkten är förstås då Annika själv är med på träningen. Uttagningen av de tolv lyckliga tjejerna sker 1 augusti.
Annika ser fram mot dagarna:
”Det är jättekul att kunna förlägga ANNIKA Cup till min egen hemmabana igen. I år kommer tjejerna att få en riktig utmaning genom att prova på att spela en ’Pro-Am’ med några av våra sponsorer. Bro-Bålsta GK är en av de klubbar i Sverige som är bäst på juniorgolf och tolv juniorer från klubben kommer att få chansen att gå caddie med ANNIKA Cup-deltagarna, vilket förstås blir ett kul äventyr som förhoppningsvis ger bra motivation till att satsa själva.”.
Klubben är mycket stolt över Annikas val av klubb:
”Bro-Bålsta GK ser fram emot att i år igen stå värd för ANNIKA Cup. Det är ett arrangemang helt i linje med klubbens ambition att vara en bred öppen klubb där topp och bredd går hand i hand. Spelarna i ANNIKA Cup och övriga gäster kommer att möta en komplett anläggning för spel och träning som är i toppkondition”, säger klubbchefen och VD:n Robert Edholm.
Det lokala intresset är stort och det är många som vill vara med. Deltagarna kommer att åka till och från banan med Håbo Buss. Som vanligt sponsrar även Annikas sponsorer Cutter & Buck och Callaway Golf med material och KostaBoda och Orrefors skänker glastroféer till prisutdelningarna.
ANNIKA Cup-deltagarna bor gratis på Krägga Herrgård, som är nya sponsorer för året. ”Vi hade ANNIKA Cup-deltagarna boende på Tammsvik Konferens och Herrgård förra året och det var väldigt uppskattat. Vi tycker att det är viktigt att hjälpa till med ungdomsidrott för att ge ungdomar en meningsfull fritid, och eftersom vi har vår verksamhet där Annika växte upp, så är det självklart för oss att stötta det här projektet. I år bor de på Krägga Herrgård”, säger Sara Englund, marknadschef på Care of Hotels.
FAMILJEDAGEN
ANNIKA Cup arrangeras som vanligt av Annika och IMG, i samarbete med Skandia och Svenska Golfförbundet. Niklas Birgetz, sponsorchef på Skandia, är extra nöjd med årets upplaga. ”I år har vi beslutat att göra lördagen den 21 augusti till en riktig familjedag. Vi kommer att bjuda in kunder och anställda med hela familjen till en heldag på Bro-Bålsta GK, men alla som vill är hjärtligt välkomna att vara med. Båda unga och gamla kommer att ha möjlighet att prova på golf och få en autograf av Annika, men vi kommer även att ha hoppborg och trollkarl för de mindre barnen.”
Och det kommer att bjudas på många aktiviteter. Förutom Skandias satsning med Skandia Park och lekar för barnen, kommer ANNIKA Cup-deltagarna och Annika själv att hålla en golfclinic för sponsorer på rangen kl 11.30, och det går utmärkt för alla att lyssna på vad som sägs och få tips. Det finns också möjlighet att följa deltagarna, våra kommande golfstjärnor, i deras ”Pro-Am” över 9 hål och låta sig häpnas och imponeras av deras spel. Bro-Bålsta GK:s pro hjälper till vid rangen och klubben håller korthålsbanan öppen för spel för nybörjare, så länge det finns någon med i bollen som kan spela golf – ett utmärkt tillfälle att kanske locka sin partner att bli intresserad av spelet golf.
MAT, MINNEN & GOLF
I samband med familjedagen släpper Annika sin bok ”Mat, Minnen & Golf” och bjuder in pressen till medieträff med smakprov kl. 10.30 på Bro-Bålsta GK:s klubbhus. Vid sidan om livet på touren har matlagning varit mycket viktigt för Annika och i boken berättar hon om allt från första golfminnet till sista tävlingsputten, men även om sitt matintresse och hon delar med sig av sina favoritrecept.
Boken kommer att finnas till försäljning för allmänheten och Annika signerar från kl. 12.30. ”Jag hoppas att jag kan sprida både mina golf- och materfarenheter och mina recept genom min bok. Det är spännande att dra paralleller mellan mitt golfspel och hur jag jobbar för att förfina mina kunskaper i köket. Jag älskar att bjuda på mat och utmanar alltid mig själv att bli bättre”, säger Annika.
ANNIKA Cup fakta
Några av de starkaste och roligaste minnen Annika Sörenstam själv har är tillfällen då hon har spelat i och för ett lag. Under sina år i Swedish National Team, University of Arizona och Solheim Cup har hon fått med sig många goda erfarenheter. Och detta i en idrott som ofta kopplas till att vara individuell.
Nu vill Annika ge flera spelare chansen till liknande upplevelse, att få spela för sitt lag, lära känna nya kamrater, skaffa erfarenhet och ha utvecklande dagar med spelet golf. ANNIKA Cup är en lagtävling i golf för de mest lovande unga golfflickorna i Sverige.
Datum: 19-21 augusti 2010
Plats: Bro-Bålsta GK
Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

En kommentar

  1. Sommarlyssnare

    torsdag, 24 juni, 2010 at 22:37

    Hon verkar vara en cool kvinna! Och på lördag får vi höra henne i Sommar i P1.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

SGF i nytt samarbete med WWF – ska »göra golfen vildare«

Världsnaturfonden (WWF) och Svenska Golfförbundet (SGF) lanserar i dag ett nytt samarbete …