Hem Banor & klubbar Annikas TPC till Frösåker!

Annikas TPC till Frösåker!

Scandinavian TPC hosted by Annika 2008 kommer att avgöras på Frösåker Golf & Country Club i Västerås. Tävlingen räknas som den mest populära tävlingen på damernas Europatour och lockade över 52 000 besökare förra året.

Frösåker G & CC och Västerås tog hem arrangemanget i konkurrens med bland andra de tidigare värdbanorna Barsebäck G & CC och Bro-Bålsta GK.

”Det känns oerhört stimulerande att mötas av en så stark entusiasm i kombination med en hög grad av professionalism. Det gäller såväl kommun, stad, klubb som lokalt näringsliv. Västmanlands Län, Västerås Stad och Frösåker kommer samtliga att ge oss ett ovärderligt stöd i vårt arbete att genomföra tävlingen på allra högsta nivå”. säger Martin Englund, VD på IMG.

Annika ser fram mot årets tävling:

”Jag tycker att det ska bli jättespännande att ha min tävling i Västerås nästa år. Det skall bli roligt att få spela på Frösåker som jag hört så mycket gott om. Sverige har många bra banor som vi redan har spelat och därför tror jag att spelarna kommer att uppskatta att få en ny utmaning på en toppbana. Jag ser framemot att utveckla min tävling och göra den till ett av Sveriges största sportevenemang.”

”Vi är överlyckliga att IMG har valt oss i konkurrens med två av Sveriges bästa golfbanor”, säger Anders Sundholm från Frösåker G & CC

”Tack vare ett mycket bra team, en tydlig plan och en stor portion tålamod har vi lyckats utveckla en bana som idag svarar upp mot de senaste internationella kraven för en tävling av världsklass”, säger Johan Grant , styrelseledamot på Frösåker G&CC

”Det är fantastiskt kul att många av världens bästa golfare kommer till Västerås. Det är det största evenemanget i stadens historia”, säger Lars Renvall, marknadsföringschef på Västerås & Co.

Scandinavian TPC hosted by Annika har vuxit rejält under Förra året gästades tävlingen av flera internationella golfstjärnor och 125 ackrediterade journalister. Tävlingen TV-sänds över hela världen. Promotor för tävlingen är det internationella managementbolaget IMG. Scandinavian TPC hosted by Annika spelas 7-10 augusti 2008.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Fredrik och Johan lämnade golfklubben för att förverkliga en dröm

När de inte hittade en golfklubb som delade deras visioner – då valde Fredrik Tillgre…