Hem Ekonomi & affärer Annika Sörenstam tar emot pris som Årets Svensk i Världen

Annika Sörenstam tar emot pris som Årets Svensk i Världen

Tidigare i år utsågs Annika Sörenstam av Föreningen Svenskar i Världen (SVIV) till ”Årets svensk i Världen” och nu kommer hon till Stockholm för att ta emot sitt pris. Utmärkelsen delas årligen ut till en svensk som gjort betydande insatser för Sverige i utlandet.

I årets motivering kan man bland annat läsa att ”[Annika] har på ett fantastiskt sätt företrätt den svenska idrottsrörelsen runt om i världen” och att hon därmed ”… är en utmärkt ambassadör för Sverige och svensk idrott.”

”Det känns verkligen roligt att Annika tar tid från sitt späckade schema för att personligen ta emot priset”, säger SVIVs generalsekreterare Karin Ehnbom-Palmquist.

Priset delas i år ut i samband med konferensen ”Atlantic Crossing” i Näringslivets Hus på Storgatan 19, Stockholm, den 19 augusti. ”Konferensen kommer fokusera på de kulturella skillnaderna mellan Sverige och USA, och på hur man överkommer dem. Då passar det särskilt bra att få hylla Annika som på ett så framgångsrikt sätt har representerat Sverige i USA och i Världen” förklarar Karin.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Ekonomi & affärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Digital workshop: Så ökar ni golfklubbens intäkter!

Den här workshopen går igenom saker som alla styrelsemedlemmar i en golfklubb bör känna ti…