Hem Banor & klubbar Jack Nicklaus bygger om Ullna

Jack Nicklaus bygger om Ullna

En av världens största golfikoner, Jack Nicklaus, kommer att svara för designdelen i den uppgradering av Ullna Golf Club som kommer påbörjas nästa sommar.

Jack Nicklaus, god vän till Ullnas skapare Sven Tumba, har personligen gjort strategiska designförändringar av den välkända banan som bland annat varit värd för SEO och SAS Invitational.

Nicklaus Design är en av golfvärldens mest respekterade designföretag med bland annat banor som Muirfield Village, Valhalla och PGA National i USA i sin portfölj. Ullna blir den första banan som Jack Nicklaus tar sig an i Skandinavien.

Banan kommer att bibehålla sin nuvarande sträckning och grundkaraktär, men många ändringar kommer att göra landningsområden och greenområden mer utslagsgivande och mer strategiskt intressanta. Ullna, som så sent som förra året rankades som nr 44 i Europa (av golfmagasinet Golf World), är en erkänd utmaning där 14 av de 18 hålen är vattenhål. Ett av flera signaturhål är det i logotypen avbildade öhålet (hål 3).

Den viktigaste förändringen är dock den grundläggande renoveringen av samtliga spelfält. Ett nytt dräneringssystem kommer att etableras och hela banan kommer täckas med ett c:a 20 cm tjockt sandlager. Sanden innebär att regnvatten snabbast möjligt kan transporteras bort och samtidigt skapa en välmående grästurf.

– Bortsett från det faktum att vi får en ännu roligare golfbana att spela på så kommer renoveringen innebära en förhöjd spelkvalitet under en längre del av spelsäsongen, säger Sven-Eric Berg, ordförande i Ullna Golf AB.

– I samband med uppgraderingen planerar vi att samtidigt anlägga ett av Skandinaviens bästa träningsområden för närspel. Självklart med samma fina kvalitet som golfbanan.

Beslutet att renovera Ullna fattades i det närmaste enhälligt av aktieägarna på årsstämman den 15 juni.

Projektet kommer till största delen finansieras genom eget kapital och lån från medlemmar. Stora jordmassor har redan förberetts i depåer runt banan men själva uppgraderingsarbetet påbörjas först den 1 juli 2011 och beräknas vara helt klar till säsongstarten 2013.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Fredrik och Johan lämnade golfklubben för att förverkliga en dröm

När de inte hittade en golfklubb som delade deras visioner – då valde Fredrik Tillgre…