Hem Banor & klubbar 40 nya bostäder ska finansiera ombyggnaden av gamla golfbanan

40 nya bostäder ska finansiera ombyggnaden av gamla golfbanan

I anslutning till Gävle Golfklubb planeras ett nytt bostadsområde med 40 bostäder i olika former, bland annat lägenheter och parhus. De nya bostäderna kommer att byggas där delar av hål 14 och 15 på Gamla banan idag ligger.

Området, som omfattar cirka 2 hektar och ligger i nära anslutning till bostadsområdet Lindbacka, blir en del av en större ombyggnation av Gamla banan.

Sälja mark

Golfbranschen har tidigare skrivit om ombyggnaden, bland annat här och här. Då handlade det om en ombyggnad av den nyare av klubbens två banor, Avan. För att klubben ska ha råd att bygga om även den gamla banan vill man sälja mark.

– Det här är en unik möjlighet att bo i ett attraktivt område med okomplicerad lyx, god funktion och närhet till både golf och friluftsliv, säger Viktor Lundin, VD på Kontrollbolaget, som ansvarar för projektet.

För Gävle Golfklubb innebär bostadsprojektet en viktig del av finansieringen av den kommande renoveringen av den anrika 18-hålsbanan.

– Vi har några spännande år framför oss där vi renoverar och moderniserar stora delar av vår anläggning. Finansieringen via det här bostadsprojektet är en förutsättning och vi ser fram emot det, säger Peter Stenberg, klubbchef på Gävle GK.

Magnifik utsikt

Bland de planerade bostäderna finns ett flerbostadshus med fyra lägenheter som får en magnifik utsikt över golfbanan. I bästa läge kommer det också att byggas ett antal parhus med suterrängvåning.

Detaljplanen för området beräknas vara klar om två år, och därefter kommer Gävle Golfklubb att sälja marken till en exploatör som kan påbörja bygget.

– Det här är en fin chans för den som vill hitta ett nytt unikt boende nära såväl golfbanan som Gävles centrala delar. Att kunna sitta i eftermiddags- och kvällssolen och njuta av den vackra golfbanan är ett läge vi tror kommer att vara mycket eftertraktat, säger Viktor Lundin. •

Foto: Visualiseringarna är konceptskisser gjorda av Kontrollbolaget som används i detaljplanearbetet.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…