Hem Banor & klubbar Så slår regnet och stormen Hans mot svenska golfbanor – se bilderna

Så slår regnet och stormen Hans mot svenska golfbanor – se bilderna

Kårsta Golfklubb

Ovädret Hans har dragit in över Sverige med regn, åska och blåst. Det kraftiga regnandet påverkar golfbanor över nästan hela landet.

Och det har resulterat i att många svenska golfbanor tvingas hålla stängt under måndagen och tisdagen.

På Eskilstuna såg det ut så här i morse. Klubben skriver: ”Som alla nog märkte kom stormen Hans med en del vatten så både banan och rangen är stängda tillsvidare. Vi återkommer med mer information så fort vi kan öppna igen.”

Foto: Eskilstuna Golfklubb.

Burviks Golfklubb meddelar att man efter den senaste tidens regnande har infört spelförbud på hela anläggningen. Delar av rangen står under vatten och bollar kan inte slås där. Klubben kommer att ha stängt åtminstone måndag och tisdag.

Burvik Golfklubb.
Foto: Burviks Golfklubb.

Torshälla Golfklubb meddelar via sociala medier att de håller banan stängd tills vidare på grund av översvämning.

Även Hälla Golf meddelar att de måste stänga av banan tillsvidare på grund av allt regnande:

Foto: Hälla Golf.

Golfstar Kyssinge skriver på Facebook att ”det har kommit över 150 millimeter regn senaste veckan. Det är stående vatten på flera ställen. Banan är öppen tillsvidare men med golfbilsförbud.”

Foto: Golfstar Kyssinge.

Båstad Golfklubb har fått närmare 50 mm regn under natten vilket gör att de tvingas stänga banorna. De skriver: ”Väderprognosen de kommande dagarna ser inte bra ut, nytt besked om eventuell öppning tas imorgon bitti. Restaurang Mat & Möten samt vår golfshop håller öppet.”

Kårsta Golfklubb har också stängt banan: ”Banan har fått rejält med nederbörd de senaste dagarna och flera områden står under vatten. Vi tvingas därför stänga bana, övningsområde och drivingrange tills vidare. Seniorgolfen är inställd idag. Information gällande banstatus uppdateras kontinuerligt, både via hemsidan och via våra sociala medier.”

Från hela landet strömmar det in information om stängda, översvämmade och delvis förstörda golfbanor. Den här bilden kommer från A6 Golfklubb i Jönköping:

Foto: A6 Golfklubb.

På A6 övningsgreen såg det ut så här:

Foto: A6 Golfklubb.

Askersunds Golfklubb meddelade redan i fredags om spelstörningar på grund av regn:

”På grund av regnet i natt och nu på morgonen, plus det regn som kommit dagarna innan, så måste vi tyvärr ha banan stängd idag. Det går inte att komma över våra broar på banan och vi har översvämningar på vissa hål”skrev man då.

Foto: Askersunds Golfklubb.

Surahammar Golfklubb såg det ut så här på måndagsmorgonen:

Foto: Surahammars Golfklubb.

Vasatorps Golfklubb håller har man endast öppet på rangen och på östra övningsområdet. Alla andra ytor är stängda:

Foto: Vasatorps Golfklubb.

Även Laholms Golfklubb meddelar att banorna stängda. ”Efter 45 millimeter regn i natt har vi beslutat att hålla våra banor stängda idag måndag 7 augusti. Prognosen framåt ser inte riktigt lovande ut och nytt beslut om eventuellt öppnande tas i morgon bitti.”

Foto: Laholms Golfklubb.

Alfta Edsbyns Golfklubb var hårt drabbade av regnet redan för fyra dagar sedan, då den här bilden togs:

Foto: Alfta Edsbyns Golfklubb

Enligt senaste prognosmaterialet från SMHI väntas det mer sammanhängande regnområdet på eftermiddagen dra sig väster- och norrut. Samtidigt rör sig nya stråk med skurar och åska in från sydost. Även dessa kan bli kraftiga.

På flera håll väntas rikliga regnmängder, lokalt till och med stora mängder. Det råder dock stor osäkerhet om var de största mängderna kommer att hamna. Därför är varningsområdena väl tilltagna med stor lokal variation. Även omfattningen av åska är osäker. På sina håll finns risk för kraftig åska.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu får gamla golfbanan nytt liv – som våtmark: ”En rik miljö för friluftsliv och rekreation”

Kommunstyrelsen och byggnadsnämnden i Kristianstad har fattat beslut om planuppdrag för at…