Hem Banor & klubbar Eskilstuna Golfklubb investerar 38 miljoner i verkstad, studio, range och 9 nya hål

Eskilstuna Golfklubb investerar 38 miljoner i verkstad, studio, range och 9 nya hål

Eskilstuna Golfklubb.

Eskilstuna Golfklubb rustar nu för att genomföra den första etappen i det som är klubbens uttalade treårsplan. Den rymmer investeringar på totalt 38 miljoner kronor och startar, om allt går som planerat, den 1 mars.

Bland annat kommer klubben att bygga en ny verkstad på 900 kvadratmeter. Den kommer att ligga mellan gamla och nya Römossevägen, strategiskt placerad mellan de två kommande niohålsbanorna.

Den totala investeringen för verkstaden är 12 miljoner. Inflyttning är planerad till uppstarten av säsong 2025.

Vid sidan av den nya bagboden och garaget kommer en studio på 400 kvadratmeter att byggas med Cobra som sponsor. Studion kommer att ha simulatorer, café med uteservering och en putting green inomhus.

Studion kommer att göra det möjligt för klubbens medlemmar att träffas, träna och spela golf året om. Öppning av Studion är planerad till den 1 oktober 2024 och den totala investeringen för den delen är 8 miljoner.

Även rangen kommer till starten av 2024 vara kompletterad med ett helt nytt bollhanteringsystem med robotplockning och ett radarsystem för 20 utslagsplatser.

Arkitekten Johan Henriksson har, med hjälp av Johan Edfors, arbetat fram en ny Masterplan för den nya 18-håls banan där båda slingorna startar och slutar vid klubbhuset. På den gamla banan kommer de korsande hålen att byggas bort.

Målet är att den nya banan skall invigas sommaren 2026 och budgeten för denna del av planen är 18 miljoner.

Etapp 2 inleds när finansieringarna för dessa projekt är säkrade vilket enligt planen kommer att ske under 2024 samt att Eskilstuna Golfklubb kan se att etapp 1 kan genomföras inom ramen för de 38 miljoner som är avsatta.

Etapp 2 i treårsplan innehåller en 6-hålsbana som läggs ut runt rangen. Hålen kommer att vara anpassade för de som har någon form av begränsning i sin rörelseförmåga och för de som en kväll eller morgon vill gå en snabb golfrunda på en timme.

Mellan fairway på hål 18 och husbilsparkeringen byggs en ”Himalaya putting green” för de som vill träna på att läsa greener.

På det nuvarande övningsområdet kommer golfklubben att arbeta fram förbättringar för att göra området till ett måste för de som vill förbättra sin golf.

Även asfaltering av parkeringen finns med som mål för etapp 2.

Klubbens målsättning är att vid invigningen sommaren 2026 kunna erbjuda Mälardalens mest kompletta golfupplevelse – samtidigt som klubben firar 75 år.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

SGF i nytt samarbete med WWF – ska »göra golfen vildare«

Världsnaturfonden (WWF) och Svenska Golfförbundet (SGF) lanserar i dag ett nytt samarbete …