Hem Banor & klubbar A6 strategi mot brevlådeklubbarna – fler kurser och bättre träning

A6 strategi mot brevlådeklubbarna – fler kurser och bättre träning

A6 Golfklubb

A6 Golfklubb i Jönköping tänker om och satsar hårt på golfutveckling som en form av medlemsvård. Syftet är att behålla klubbens medlemmar.

Den nya strategin är en reaktion på fjolårets medlemsstatistik från Svenska Golfförbundet. Statistiken visar tydligt att allt fler svenska golfare väljer olika former av medlemskap i så kallade brevlådeklubbar.

Ofta sker det med motiveringen att man inte spelar tillräckligt mycket för att det ska vara ekonomiskt motiverat att vara fullbetalande medlem i en ”traditionell” golfklubb.

– Anledningarna till att man inte spelar så mycket är säkert flera men en sak vi känner att vi kan påverka är att hjälpa golfare, nya som gamla, att utveckla sin golf, säger Per Svensson som är klubbchef på A6.

Utveckling av spelet

Teorin är att medlemmarna genom olika aktiviteter, främst träning och utveckling av spelet, ska träffa golfare på samma nivå. Det ska få medlemmarna att känna en starkare anknytning till klubben och därmed fortsätta att spela golf på A6, förklarar Per.

– När de känner att de utvecklas tror vi att de kommer att tycka att golf är roligt och givande och därmed spela mer. Vi kommer att ha ett stort utbud av kurser där vi prioriterar volym och golfglädje och där nya kontakter skapas. Självklart kommer vi ha olika upplägg så att även den superseriösa golfaren får sitt. Men det är något vi alltid varit bra på på A6 GK. Nu vill vi få fler att träna för att de ska finna mer glädje i sitt golfande. Därmed knyter vi dem närmare klubben.

Från och med i år har klubben också ett helt nytt upplägg på junior- och idrottsverksamheten.

– Vi tar upp ett tidigare samarbete med Sanda Idrottscentrum igen. Där är målet att A6 ska fylla utbildningen med lovande juniorer som skolats i vår verksamhet. Detta skifte görs inte över en natt men riktningen är utstakad, säger Per Svensson.

Ny tränare

Detta skulle vara omöjligt om man inte samtidigt utökar personalstyrkan på tränarsidan. Därför har klubben knutit till sig Erik Prawitz som tränare. Han börjar sin anställning 2 april.

Det är en heltidstjänst som delas mellan Sanda Idrottscentrum och A6 Golfklubb. Erik kommer ta hand om idrottseleverna som i dag går på Sanda.

– För oss var det viktigt att lösa en helårsanställning så att vi kan bedriva golfträning året runt. Vår nya range kommer möjliggöra träning även på ickesäsong. Därmed har vi förutsättningar att hålla juniorer och övriga i gång med golfträning även under årets mörka och kalla period.

Erik Prawitz är 30 år och kommer ursprungligen från Malmö. Han gick PGA:s tränarutbildning 2014–2017 och arbetade sedan två år som pro i Norge. Innan dess var han assisterande tränare på Vellinge, Trelleborg samt Malmö Burlövs GK. 

Efter det utbildade han sig även till fysioterapeut i Uppsala och tog examen i somras. Han är även utbildad massör och kostrådgivare. Erik har dokumenterat goda resultat på att skapa en bra junior- och idrottsverksamhet och öka antalet juniorer i träning. 

– Erik och vår nuvarande pro, Niklas Eriksson, kommer bli ett oerhört starkt team som kommer lyfta nivån på vår verksamhet ytterligare, tror Per Svensson. 

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Han blir ny klubbchef och VD för Halmstad Golfklubb

I mitten av januari meddelade Halmstad Golfklubbs VD Christian Jakobsson att han efter 15 …