Hem Tourer & tävling Flera svenska stjärnor klara för Scandinavian Mixed på Vasatorp i sommar

Flera svenska stjärnor klara för Scandinavian Mixed på Vasatorp i sommar

Scandinavian Mixed

Den tidigare Mixed-mästarinnan Linn Grant och Sveriges senaste DP World Tour-vinnare, Jesper Svensson kommer till Scandinavian Mixed i juni.

Tävlingen, som är samsanktionerad av DP World Tour och Ladies European Tour, har ett startfält med 78 män och 78 kvinnor som tävlar på samma bana om samma pokal och samma prispengar.

Grant skrev historia 2022 när hon blev den första kvinnliga vinnaren av ett DP World Tour-evenemang. Hon vann med nio slag på Halmstad Golfklubb.

– Min seger för två år sedan var ett så spännande ögonblick och det är alltid fantastiskt att komma tillbaka och spela tävlingen igen. Speciellt den här gången, eftersom det utspelar sig i min hemstad. Jag ser verkligen fram emot det.

Jesper Svensson har haft ett bra rookieår på DP World Tour efter att ha spelat till sig en plats i 2024 års Race to Dubai med examen från European Challenge Tour.

28-åringen slutade tvåa på två av sina sex första starter den här säsongen, innan han vann första segern i Porsche Singapore Classic förra månaden.

Svensson, som för närvarande är trea på Race to Dubai Rankings i samarbete med Rolex, sa:

– Det här är första gången jag kommer att ha spelat inför en hemmapublik sedan jag vann så jag längtar efter att komma ut och fira min framgång med dem. Det har varit en bra start på året hittills, och jag skulle älska att fortsätta framgångarna på Vasatorp i juni.

Paret kommer att få sällskap i Helsingborg av DP World Tour-vinnarna Alexander Björk och Sebastian Söderberg, med landsmännen Johanna Gustavsson och den femfaldiga Solheim Cup-stjärnan Caroline Hedwall också bekräftade att de ska spela.

Ett brett utbud av biljettalternativ finns till försäljning, inklusive endags-, tvådagars- och veckobiljetter, från 325 kronor. Premiumbiljettalternativ finns också tillgängliga, från 825 kronor.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Tourer & tävling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Putta hem amatör-”SM” – tävla om stora pengar i USA

I väntan på vårens greener ska bli spelbara kan du putta inomhus – och hamna i USA. Lördag…