Hem Banor & klubbar En av dem blir årets klubbchef 2023 – Club Manager of the year

En av dem blir årets klubbchef 2023 – Club Manager of the year

GAF Golf Management Sverige har utsett de fem kandidaterna till utmärkelsen Club Manager of the Year 2023..

Utmärkelsen tilldelas den kandidat vars genomförda aktiviteter det senaste året resulterat i exempelvis ökning av medlemmar, höjning omsättning och intäkter, omfattande renovering eller banutveckling, utveckling av klubbhus, katastrofhantering på ett bra sätt eller implementering nya program på anläggningen. 

Med sitt ledarskap på anläggningen ska kandidaten ha utvecklat mer än ett område, skapat ett byggt en stabil grund för anläggningens framtid.

Nomineringarna gäller för kandidaternas arbete under 2023.

Och de nominerade är:

Pelle Sättare, Ingarö Golfklubb

Pelle har en gedigen bakgrund inom golfbranschen, med gedigna erfarenheter från fyra stora golfklubbar och SGF. Han är en klubbchef med sällsynt kombination av erfarenhet, passion och vision. Under hans ledning har Ingarö GK under det senaste året arbetat fram en tydlig identitet med ”varumärket Ingarö GK” i fokus. Med gemenskap, engagemang och kvalitet som ledstjärnor blickar klubben framåt mot en ljus framtid.

Pelles drivkraft är att skapa en golfklubb som är attraktiv för alla. Under hans ledning har en ny modern kiosk med toaletter ”uti i skogen” etablerats, och en Masterplan för banan/banorna är framtagen. Att ha två banor av högsta kvalitet är en självklarhet för Pelle, men han brinner också för att skapa en attraktiv miljö för medlemmar, gäster och personal. En god och välskött ekonomi är en grundförutsättning för att Ingarö GK ska kunna fortsätta att utvecklas och blomstra.

Jonas Widegren, Stockholms Golfklubb

Jonas har under de senaste åren arbetet strategiskt med både, styrelse, kommittéer, personal och bana samt inte minst kommunen. Det har fallit ut väl med internationellt pris som ”Renovation of the year” och ”Årets Golfklubb”. Stockholms GK har utmärkt sig genom idrottsliga framgångar och en omfattande juniorverksamhet. Jonas har även arbetat man nya roller inom organisationen som har lett till ökad effektivitet och härlig trivsel. Spindel i nätet, Jonas.

Håkan Johanson, Trelleborgs Golfklubb

Håkan har många strängar på sin lyra och har en bred och gedigen erfarenhet från många olika branscher innan han blev klubbchef. Förutom att driva golfverksamheten driver klubben både hotell och restaurang. En restaurang som arrangerar mängder av event i olika former med Håkan som entertainer. Klubben fick stora delar av banan totalförstörd av höststormarna 2023. Efter jobb, jobb och ännu mer jobb av Håkan med personal lyckades de ändå öppna stora delar av banan under våren 2024. En bedrift utöver det vanliga med Håkan i spetsen. 

Anna Dahlberg Söderström, Kårsta Golfklubb

Anna har genom klubbens idrottsliga koncept 26tio utvecklat attraktionskraften för klubben samt fått hundratals att träna året runt både medlemmar och externa. Renoverat restaurangen med hjälp av personal, ideella krafter och partners. Restaurangen är öppen för gäster och med catering året runt och gjorde ett positivt resultat – vilket inte tillhör vanligheterna. Byggt om en tvätthall till en golfhall som de redan vuxit ur och etablerar en ny större till hösten. Idrotten står högt upp på agendan precis som trivsel för Anna.

Anette Knutsson, Lundsbrunns Golfklubb

Anette har med sitt närvarande och synliga ledarskap på klubben fått mycket beröm genom åren. En drivkraft utöver det vanliga. Anette är även utomordentligt duktig på att finna finansiering till alla olika utvecklingsprojekt. Hon har genom olika former av bidrag, medfinansiering och kapital utvecklat många olika delar av klubben – från hållbarhet och miljö till range och studio. Klubben är även en viktig del i lokalsamhället och samverkar med det lokala näringslivet. Anette finns med överallt.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Klubbchef i Östergötland polisanmäld för misstänkt förskingring

En golfklubb i Östergötland skakas av oegentligheter. Klubbchefen är polisanmäld för att h…