Hem Banor & klubbar Robert Karlsson blir värd för CT-tävling på Katrineholm

Robert Karlsson blir värd för CT-tävling på Katrineholm

Katrineholms GK kliver fram ett steg: Nästa år står man värd för en tävling på Challengetouren.

Robert Karlsson blir värd för tävlingen: Swedish Challenge hosted by Robert Karlsson spelas 4-7 augusti 2016.

Tävlingen är ett samarrangemang mellan Svenska Golfförbundet, Robert Karlsson och Katrineholms Golfklubb. Avtalet är skrivet på tre år och prissumman blir cirka 200 000 euro första året.

– Det har alltid varit en dröm att vidareutveckla tävlingen, som startade som en Minitour och växte till Nordea Tour, säger Robert Karlsson. Nu passade det bra att ta steget till Challenge Tour eftersom jag, Katrineholms Golfklubb och Svenska Golfförbundet hade samma intentioner. Genom det stöd vi får av förbundet har vi nu kunnat skriva ett treårsavtal, och det är roligt för Katrineholm, klubben och mig själv att detta blir av. Jag funderar på om jag ska spela tävlingen själv, men har inte tagit beslut om det än.

Senast Sverige hade en tävling på European Challenge Tour var 2011 när The Princess avgjordes på PGA of Sweden National. Samma år gjorde Katrineholm Open hosted by Robert Karlsson debut på svenska Nordea Tour. Fem år senare tar tävlingen klivet upp och fyller det svenska tomrummet på Challenge Tour.

– Att Sverige återigen får en tävling på den här nivån är glädjande och framför allt viktigt för svensk spelarutveckling. Internationella framgångar på högsta nivå är en målsättning för oss, och att kunna ge spelare på väg upp en möjlighet att tävla på hemmaplan är en viktig del i detta, säger förbundskapten Katarina Vangdal.

– Katrineholms Golfklubb är mycket stolta och glada över att få förtroendet av Svenska Golfförbundet och European Tour att arrangera Sveriges nya Challenge Tour-tävling de kommande tre åren. Vi ser det som en bekräftelse på att vår bana samt våra tidigare arrangemang under fem år på Nordea Tour håller absolut högsta klass, säger Lars Hultström, ordförande i Katrineholms Golfklubb.

På Challenge Tour ser man mycket positivt på den nya svenska tävlingen.

– Det är mycket glädjande att Challenge Tour återvänder till Sverige efter fem år och att Robert Karlsson så generöst har åtagit sig att vara värd för tävlingen, säger Alain de Soultrait, Challenge Tour Director. Svenska golfspelare har alltid varit framgångsrika på Challenge Tour, från Henrik Stenson som vann rankingen år 2000 till Björn Åkesson och Jens Fahrbring som kvalificerade sig till European Tour i år.

– Jag skulle vilja tacka Robert för hans engagemang för att bygga den här turneringen och Svenska Golfförbundet och Katrineholms Golfklubb för deras support. Det ser ut att bli ett fantastiskt event i Katrineholm i augusti och jag är säker på att våra spelare kommer att vara mycket entusiastiska över att återvända till en av de bästa golfnationerna i världen, avslutar Alain de Soultrait.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Så tredubblade Ängelholms Golfklubb antalet juniorer på två år

2022 hade Ängelholms Golfklubb 86 betalande juniorer i klubben. I år är de 256, vilket är …