Hem Marknad & media Ökar mest just nu: ”Inomhusgolf kommer göra samma resa som padel”

Ökar mest just nu: ”Inomhusgolf kommer göra samma resa som padel”

Golfen ökar – men mest ökar golf inomhus.

Sweetspots VD, Henrik Ahlin menar att inomhusgolf har potential att nå samma nivå som padel. Han tolkar siffrorna som en indikator på att de senaste årens etablering av golfsimulatorer mottagits med stort intresse av landets golfare. 

Låg tröskel

Henrik Ahlin, vd, Sweetspot,

– Mer än en halv miljon svenskar spelar golf. Vår bedömning är att hälften av dem kommer att spela simulatorgolf inom de närmsta åren. Det är på nivå med padel. Tröskeln för simulatorspel är lägre än för utomhusgolf. Det kan inspirera fler att testa golf vilket är ytterst positivt för sporten framöver, säger Henrik Ahlin, vd, Sweetspot. 

Sweetspot förser golfklubbar med affärssystem som hjälper dem att optimera sina intäkter. I oktober förra året utvidgade bolaget sitt erbjudande till att gälla även simulatorgolf. Där är de nu marknadsledande med över 50 procent av Sveriges simulatoranläggningar knutna till sig.

Komplement

– Vi har sett ett kraftigt ökat intresse för golf överlag de senaste två åren, och särskilt för simulatorgolfen. Men simulatorgolf ska inte ses som en konkurrent till den traditionella golfen. Den är snarare ett komplement som erbjuder spännande synergieffekter, säger Henrik Ahlin. 

Prognosen tyder på att den globala marknaden för simulatorgolf kommer fortsätta växa med drygt åtta procent per år fram till 2029. RUFF prognostiserar att den svenska marknaden kommer växa fem till sex gånger mot vad den är idag under samma period. 

 

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Klassiker tillbaka – de tar över Företagsgolfen efter Göran Oredsson

Företagsgolfen är tillbaka. Sveriges och en av världens äldsta företagsgolftävlingar har v…