Hem Utrustning & prylar Nya SM8-wedgar från Bob Vokey lovar mer spinn och bättre kontroll tack vare multimaterial

Nya SM8-wedgar från Bob Vokey lovar mer spinn och bättre kontroll tack vare multimaterial

Vokey wedgar

Vokey är för wedgar vad ProV1 är för golfbollar – det vill säga, en hög standard som andra mäter sig och stångas mot, tekniskt såväl som kommersiellt och varumärkesmässigt.

Nya Vokey SM8 bygger på en ny multimaterial-teknik som ska förbättra klubbornas prestanda. 

Vokeys sex sulslipningar (grinds) och tre olika finishalternativ har gjort SM8 till den mest spelade wedgemodellen på PGA Tour sedan den först siktades på PGA Tour i höstas.

Det är första gången det sker, att Vokey blandar material i wedgar (åtminstone utanför Japan). Detta är dock inget han skyltar med. 

Multimaterialskonstruktionen syns inte på ytan. Man får läsa ”innehållsdeklarationen” för att känna till dess existens. Och volframtyngden finns bara på wedgar mellan 58 och 62 graders loft.

I Spin Milled 6-linjen från 2016 presenterade Vokey sitt koncept med en Progressiv Center of Gravity. Wedgar med lägre loft konstruerades så att de skulle bilda en naturligare övergång från pitchingwedgen. Detta gjorde Vokey genom att sänka tyngdpunkten  på de lägre loften och placera den gradvis högre allt eftersom loften ökade. Idén vidareutvecklades i SM7 och nu tar Vokey ytterligare ett steg framåt med den progressiva positioneringen av klubbans tyndpunkt i nya, SM8.

På teknologiskt fackspråk kallas det Reimagined Progressive CG, när Vokey förfinar anpassningen av tyngdpunkten till slagpositionen (lägre i lågloftade wedgar, högre i högloftade).

Vokey och hans utvecklingsteam gör det genom att förlänga klubbornas hosel och att motverkar risken för att det dynamiska loftet ska öka, genom att placera en volframvikt i klubbhuvudets tå.

Den vertikala Center of Gravity skjuts därmed framåt – till en position som Bob Vokey menar faktiskt svävar framför wedgens träffyta! –  och därmed har Vokey och hans utvecklingsteam gjort en wedge som strävar efter att hamna square vid varje slag. Resultatet av detta blir förbättrad avståndskontroll och mer kontroll över bollbanan. Känslan förstärks, stabiliteten ökar och slagen ska bli mer konsekventa.

Detta ska samtidigt öka klubbans MOI med upp till sju procent i de högre loften.

Priset på wedgarna är 1 699 kronor och de finns i butik 6 mars.

Kolla! Sex olika sulslipningar!

[tabs type=”vertical”]
[tabs_head]
[tab_title] Vokey SM8 D Grind [/tab_title]
[tab_title] Vokey SM8 F Grind [/tab_title]
[tab_title] Vokey SM8 K Grind [/tab_title]
[tab_title] Vokey SM8 L Grind [/tab_title]
[tab_title] Vokey SM8 M Grind [/tab_title]
[tab_title] Vokey SM8 S Grind [/tab_title]
[tab_title] Vokeys wedgetips [/tab_title]
[/tabs_head]
[tab]

Vokey SM8 D Grind

[/tab]
[tab]

Vokey SM8 F Grind

[/tab]
[tab]

Vokey SM8 K Grind

[/tab]
[tab]

Vokey SM8 L Grind

[/tab]
[tab]

Vokey SM8 M Grind

[/tab]
[tab]

Vokey SM8 S Grind

[/tab]

[tab]
Bob Vokey förespråkar en setup där man kombinerar en sandwedge med hög bounce (exempelvis 56°, 14°, F-grind) med en lobbwedge med låg bounce (60°, 08°, M-grind). Detta ger spelaren möjlighet att lätt anpassa sig till både hårda och mjuka förhållanden, antingen på gräs eller i en bunker, utan att behöva byta teknik. Spelare som har gått på hans rekommendation är Jordan Spieth (56°, 10° S-grind och 60°, 04°, L-grind) och Justin Thomas (56°, 14°, F-grind och 60°, 06°, K-grind). Utifrån detta har D-grind utvidgats till modellerna 54°, 12° och 56°, 12°. [/tab]
[/tabs]

 

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Utrustning & prylar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu lanseras Wilsons nya mobilapp för custom fitting

Som Golfbranschen.se tidigare berättat ska Wilson Golf lansera en mobilbaserad custom fitt…