Hem Internationellt Så reagerar bolljättarna på beslutet att begränsa golfbollens längd

Så reagerar bolljättarna på beslutet att begränsa golfbollens längd

golfbollar

Efter USGA:s tillkännagivande om att golfbollen kommer att strypas så att den inte flyger lika långt som i dag, har ett par av de stora bolltillverkarna kommenterat beslutet.

TaylorMades CEO, David Abeles, säger i ett uttalande att beslutet är »en besvikelse«  och att begränsningen »saknar koppling till golfarnas åsikter om vad som är till gagn för spelet«:

»Som ett varumärke som prioriterar att förbättra produktprestandan för golfare på alla nivåer, är beslutet att begränsa golfbollens prestanda en besvikelse. Även om vi uppskattar möjligheten att ha en plats vid bordet och en röst i debatten, känner vi att begränsningen saknar koppling till golfarnas åsikter om vad som är till gagn för spelet.

Under hela beslutsprocessen tillhandahöll USGA en plattform där vi kunde uttrycka våra åsikter, tillhandahålla nya datakällor och engagera oss i uppriktiga diskussioner. Vi erkänner och respekterar reglerna som utgör en integrerad del av vårt spel, även när vi inte håller med dem. När den nya standarden för golfbollar träder i kraft 2028 för professionella golfare och 2030 för amatörer, försäkrar vi alla, på alla nivåer av vårt spel, att vi kommer att vara väl förberedda för att navigera i dessa förändringar.

Vårt engagemang för innovation är fortfarande orubbligt. Som med alla produkter vi tillverkar kommer vi att arbeta outtröttligt för att hitta alternativa vägar för att göra dem bättre och vi kommer ständigt att tänja på prestandagränserna inom de parametrar som anges av reglerna.«

Callaways President & CEO, Chip Brewer, har också uttalat sig:

»Callaway respekterar de styrande organens perspektiv och vet att de agerar enligt vad de tror är i spelets intresse. Men när vi tittar på samma data har vi konsekvent kommunicerat att vi inte skulle ha valt att begränsa bollen och vi skulle ha föredragit bifurkation framför en förändring över hela linjen.

Med detta sagt vill vi tacka och gratulera USGA och R&A för deras tillvägagångssätt och process för att fatta detta beslut. Under hela denna process tror vi att de har varit öppna och noggranna i sin analys. De tog sig tid att aktivt söka input från flera intressenter, inklusive oss, vid flera tillfällen och nivåer. De lyssnade tydligt och var eftertänksamma i sina svar; och när de ansåg det lämpligt ändrade de sitt tillvägagångssätt på ett sätt som gynnade både spelet och branschen som stöder det. I enlighet med dessa linjer uppskattar vi den ledtid som de styrande organen har gett för att följa den nya regeln. Detta kommer att ge oss tid att omdesigna och implementera nya produkter framgångsrikt. De modifierade också testprotokollen för att undvika onödiga testambiguiteter. Kanske viktigast av allt, de försökte minimera påverkan på slutkonsumenten genom att tillhandahålla en adekvat respitperiod för övergången inom fritidsgolf. Visst kommer alla ledande bolltillverkare, inklusive Callaway Golf, att bära en del extra kostnader i samband med omdesign och verktyg; men det kommer sannolikt också att finnas nya möjligheter att differentiera sig som vi ser fram emot.

Utan tvekan kommer det att bli en hel del vidare samtal kring detta ämne; särskilt om detta beslut är bra för spelet och om alla parter som är associerade med spelet kommer att anta de nya reglerna. I slutändan tror vi att spelet kommer att tjäna bäst av att vi alla ställer oss bakom en gemensam uppsättning regler och standarder. Därför, medan vi alltid kommer att delta aktivt i debatten; när ett slutgiltigt beslut fattas kommer vi att ställa oss bakom det. Spelet i stort har aldrig varit starkare och vi ser fram emot att vara en viktig del av att växa framåt både på och utanför banan.«

Acushnet, moderbolag till Titleist, sa att de inte planerar att göra något uttalande som svar på dagens tillkännagivande. De hänvisar i stället till vd David Mahers brev till USGA daterat den 14 augusti 2023.

I detta skriver han:

»Acushnet är övertygad om att golfsporten är hälsosam och välpositionerad för framtiden, de många färdigheter som krävs för att lyckas på elitnivå är i balans och det finns inga bevis för att driverlängderna har skadat eller sannolikt kommer att skada spelet.

Vi tror också att de enhetliga golfreglerna, inklusive utrustningsstandarderna, är avgörande

Och att de har bidragit till golfens attraktionskraft och varaktiga generationsframgångar, och att, om det genomfördes, skulle det föreslagna MLR orsaka onödiga störningar och förvirring som skulle vara skadligt för sporten.«

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Internationellt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Rykten: Callaway Golf till salu – Topgolf avfärdar

Enligt den sydkoreanska nyhetsbyrån Chosun Daily överväger Topgolf Callaway Brands Corp at…