Hem Banor & klubbar Kandidaterna är utsedda: Vem blir årets klubbchef 2019?

Kandidaterna är utsedda: Vem blir årets klubbchef 2019?

Golfadministratörerna GAF

Fem kandidater är nu utsedda för titeln Club Manager of the Year 2019.

Juryn har beslutat att utse Andreas Ljunggren (Österåkers GK), Christian Jakobsson (Halmstad GK), Claes Berfeld (Åkersberga GK), Gustav Andersson (Österlens GK) och Jasmine Rawsthorne (Karlshamns GK) till kandidater för titeln Club Manager of the Year 2019.

Bland de många nominerade var det dessa fem juryn till slut valde.

Just nu pågår intervjuer med de fem kandidaterna innan juryns kommande möte. Alla kandidater kommer att vara med på Golfträffen på Tylösand där 2019 års ”Club Manager of the Year” kommer att offentliggöras.

 

Andreas Ljunggren, Österåkers Golfklubb

Andreas har lyckats att skapa en genuin familjekänsla i en stor anläggning. Han har genom ett envist och uppoffrande sätt drivit på förnyelsen av Österåker GK till i att landa i en helt ny golfbana, Österåker by Stenson, som har fått rykte som en av de bästa nya banorna i Skandinavien. Han jobbade mycket bra med kommun, arkitekt och budget genom hela processen. Genom den nya banan så har klubben tredubblat sina greenfee intäkter. Andreas är en duktig ledare och delegerar både ansvar och arbetsuppgifter då klubben driver allt i egen regi. Andreas sammanfattas som modig med enorm drivkraft och är en visionär. Det pratas om Österåker i golfsverige och en högt bidragande orsak är Andreas.

Christian Jakobsson, Halmstad Golfklubb

Christian Jakobson.

Christian har med ett stort hjärta i klubben och med ett starkt engagemang lyckats ytterligare en gång att bli utnämnd till kandidat om titeln “Club Manager of the year”. Christian har lyckats att med att leva upp till förväntningar av 3000 medlemmar i klubben. Dessutom står cirka 2000 i kö för att bli medlemmar i framtiden. Med Halmstad Golfklubbs ledord “Din bästa golfupplevelse” har Christian med personal lyckats sätta i greenfeerekord för klubben. Under 2019 lyckades han att få upp nöjdheten på klubben till dess högsta notering någonsin. Detta värde var näst högst av alla de 84 klubbar som deltog i svenskt golfindex. Driften av restaurangen i egen regi har plockat hem titeln “årets golfkrog” fyra år i rad. Christian är orädd, lyhörd och har en förmåga att motivera alla till sitt yttersta.

Claes Berfeld, Åkersberga Golfklubb

Claes Berfeld

Claes har på tre år genomfört en enorm förändring från ett väldigt ansträngt läge ekonomiskt gjort en tydlig plan och fått Åkersberga till en välmående golfklubb. Under 2019 gjorde klubben sitt bästa år någonsin och ökade sin omsättning och presenterade 205 nya medlemmar. Claes jobbar aktivt med medlemsrekrytering och klubben syns i sociala medier med på ett helt nytt sätt än tidigare. Man har jobbat med en devis om Sveriges snabbaste medlemskap som har gått att genomföra med Swish vilket har gjort att man snabbt kan bli medlem. Claes har många bollar i luften och ses över hela anläggningen, på företagsfrukosten, i en traktor på rangen eller som starter på KM. Åkersberga har under 2019 blivit diplomerad som första Stockholmsklubb enligt vision 50/50 programmet.

Gustav Andersson, Österlens Golfklubb

Gustav Andersson.

Gustav är en ledare som inser vikten av god kommunikation både internt och externt. Han har initierat ett digitaliseringsprojekt som syftar till en bättre arbetsmiljö och ökad effektivitet. Gustav är mycket engagerad i restaurangen och har köpt loss Lilla Viks golfrestaurang som nu drivs i klubbens regi, etablerat två paddelbanor och ökat medlemsantalet och antalet sålda golfpaket. Gustav har fortsatt utveckla klubbens golfbanor tillsammans med Pierre Fulke Design, med medelgolfaren i fokus. Gustav har med en stark målmedvetenhet fått lönsamhet på de nya satsningarna samt visat positivt resultat. Gustav tror på Österlen GK som skall vara en naturlig plats att besöka som resmål och klubben är en bra bit på väg.

Jasmine Rawsthorne, Karlshamns Golfklubb

Jasmine Rawsthorne

Jasmine kom till Karlshamn för två år sedan och fick omgående ta tag i investering och byggande av nytt klubbhus som hon nu har genomfört från scratch och tagit klubben till en helt ny nivå. Hon kännetecknas av att hon alltid tar sig tid för medlemmarna och har ett engagemang som smittar av sig. Med hennes ledarskap har klubben en stor ökning av intäkter och en stark framåtanda. Hon har skapat klubben bästa resultat någonsin genom hennes styrkor att se alla medarbetare och förstå att alla i klubben är lika viktiga. Jasmine med sin positiva energi ger aldrig upp, vilket gör att Karlshamns GK sitter i ett fantastiskt läge inför kommande framgångsrika golfår.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu bevattnas Stockholms Golfklubb med regnvatten från Mörbys dagvattenbrunnar

När Stockholms Golfklubb renoverade Kevingebanan upptäckte man att det gick dagvattenledni…