Hem Utrustning & prylar Pings nya G710 – lättspelad järnklubba med het träffyta

Pings nya G710 – lättspelad järnklubba med het träffyta

För två år sedan släppte Ping sin första uppsättning järnklubbor byggda med en så kallad ”hollow construction”, G700. De var avsedda för medelgolfare med höga handicap som behövde hjälp att få upp bollen i luften och med att få den att flyga så långt som det nu var möjligt.

Nu kommer en uppdatering av den klubban, G710, och återigen är syftet att hjälpa medelgolfaren att få ut längre slag ur en klubba som är väldigt förlåtande mot orena träffar.

Klubbhuvudets kropp gjuts av 17-4 rostfritt stål men träffytan är smidd av härdat maragingsstål vars styrka har  möjliggjort en mycket tunn konstruktion. Tack vare att klubbhuvudet är ihåligt så uppstår en flex vid bollträfffen som ger bollen mycket hög hastighet när den lämnar klubbhuvudet.

Enligt Ping själva är G710 det Ping-järn som har störst flexibilitet.

Ping har också placerat volfram i häl- och tå vilket ökar tröghetsmomentet (MoI, Moment of Inertia). G710 har ett tröghetsmoment som är fem procent högre än G700, vilket betyder att bollträffar utanför centrum inte påverkar slaget lika mycket, vare sig i sidled eller längdmässigt. Bollen går rakare och längre.

– Förlåtande egenskaper är fortsatt vår första prioritet när vi utvecklar järnklubbor.G710 är vår längsta och mest förlåtande järnklubba någonsin. Den är utvecklad för golfspelare som vill ha både maximal längd och maximalt förlåtande egenskaper, kommenterar Pings VD, John K. Solheim i ett pressmeddelande.

– I ett huvud med ihålig konstruktion är målet att balansera olika egenskaper för att hjälpa golfspelarna att slå bollen längre samt träffa fler greener. G710 har extremt stort motstånd mot vridning, vilket är resultatet av strategiskt placerade vikter i tån och hoseln – det gör den till vår mest förlåtande järnklubba.

Ping har också lagt en del tankemöda på att förbättra ljudet i klubban, och därmed även känslan. 

Efter att ha studerat klubbornas ljudvågor satte Pings designer en bit polymer inuti huvudet för att absorbera överdrivna vibrationer och förbättra ljudet. Resultatet blev att G710 fick ett ljud som påminner inte så lite om Pings Blueprint-järn.

– Vi har också förbättrat känslan och ljudet betydligt genom en omfattande modalanalys, vilket har hjälpt oss att eliminera vissa oönskade frekvenser, kommenterar John K. Solheim.

G710 är mörkare än sin föregångare för att minska bländande reflexer. En Hydropearl Stealth Chrome-finish med svart PVD-bestrykning ger vattenavstötande egenskaper som förbättrar prestandan i ruffen och när det är blött. Tvåstegsprocessen ger en slitstark bestrykning och den mörkare finishen ger intrycket av ett mindre och mer kompakt huvud.

Ping har också lagt till Arccos Caddy Golf Pride 360 ​​Tour Velvet Smart-grepp som standard i G710-järnen. Varje grepp har en sensor som kan parkopplas till Arccos mobilapp. En 90-dagars testversion av Arccos Caddy ingår.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Utrustning & prylar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu lanseras Wilsons nya mobilapp för custom fitting

Som Golfbranschen.se tidigare berättat ska Wilson Golf lansera en mobilbaserad custom fitt…