Hem Utrustning & prylar Nu presenteras nya järnserien från Titleist 

Nu presenteras nya järnserien från Titleist 

Titleist T-series 2024

Nästa generation av Titleist T-Serie dök upp på touren redan i maj och nu dyker de snart upp i shopen också.

Här går Ennis Myndel, Nordic Fitting and Education Manager på Titleist i Sverige, går igenom vad som är nytt…

T100

Titleist T100

”Detta är det moderna tourjärnet. Klubban är i stöpt i samma form som MB och CB, kan man säga. Känslan är oerhört viktig i T100. Utseendet är orört men vi har justerat lite i fräsningsprocessen och laborerat lite med tungstensdesignen. Det är en smidd dual cavity-konstruktion med en förbättrad ”back bar”, alltså ribban på baksidan av huvudet. Den är ’tweakad’ för att förbättra känslan. Det är viktigt att klubban ska kännas bra även om man inte alltid träffar bollen i sweetspot. Det sitter tungsten i häl och tå och där jobbar vi med en så kallad bracing-process nu för tiden. Förr svetsade vi men i ’bracingprocessen’ smälter vi fast tungstenen i klubbhuvudet vid en temperatur på över 1 000° Celcius. Känslan och prestandan optimeras ännu mer. CNC Face Milling, vår fräsningsprocess på träffytan, optimerar spinnkontrollen för en mer konsekvent bollflykt och därmed också bollkontrollen. Vi jobbar med Vokey-gänget för att skapa de bästa sulorna. Vi har rundat av trailing edge på T100 för att den ska glida bättre i gräset.”

T150

Titleist T150

”Från det moderna tourjärnet till det snabbare… Här händer det lite när det gäller chassit. Den är byggd på samma smidda plattform som T100 för att få känslan i bollträff och upplevelsen av ett tourjärn. Skillnaden med T150, som är ett helt nytt järn, är att vi gör klubbhuvudet lite större för att skapa lite mer förlåtande egenskaper än T100S hade. Vi har samma fräsningsprocess på träffytan och en ’muscle channel’ som sitter närmare träffytan för att ge en bättre känsla i bollträffen. Vi har samma bracing-process som på T100 och CNC Milling av träffytan – klubban är designad i samma process som T100. Formen ska skapa trygghet för de spelare som tycker T100 är lite för liten. T150 skapar lite mer självförtroende.”

T200

Titleist T200

”’Spelarens ’distansjärn’ – detta är en klubba för golfare som vill ha mer längd och mer förlåtande egenskaper men som inte vill göra avkall på utseendet. I dagens T200 tar vi ett språng när det gäller känsla och utseende. Känslan har förbättrats genom en uppdaterad impact-teknologi. Känslan och ljudet blir bättre. Chassit är gjutet men träffytan är smidd. Tungstensprocessen är förbättrad precis som i T100 och utseendet skapar självförtroende. Vi har också gjort samma justeringar i T200 vad gäller att runda av sulan och göra den lite mjukare in i bollträffen. Det är en helt annan upplevelse än tidigare modell.”

T350

Titleist T350

”En helt ny modell som ersätter T300. Detta är det optimala spelförbättrande järnet. T350 har enormt förlåtande egenskaper – utan tvekan den mest lättspelade, snyggast järnet vi gjort i den här kategorin. En gjuten klubba som låter och ser så mycket bättre ut än tidigare modell. Vi har förbättrat impacteknologin för att ge bättre känsla och bättre ljud. Samma bracingprocess som på de andra klubborna med tungsten i både tå och häl. Som de andra modellerna har vi optimerat sulan för att hjälpa golfaren. Den har samma tekniska lösningar som de tidigare klubborna – face milling och en förbättrad ’muscle plate’.”

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Utrustning & prylar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu lanseras Wilsons nya mobilapp för custom fitting

Som Golfbranschen.se tidigare berättat ska Wilson Golf lansera en mobilbaserad custom fitt…