Hem Utrustning & prylar Apex Pro ’24 – nya avancerade tourmodeller från Callaway

Apex Pro ’24 – nya avancerade tourmodeller från Callaway

Callaway Apex Pro 2024

Callaway släpper i september Apex Pro Series ’24 – en helt nydesignad familj som innehåller Apex Pro, Apex CB, Apex MB och Apex UT i järnkategorin, samt en utilitymodell i Apex UW.

Samtliga klubbor kan kombineras med andra modeller i serien för att tillfredsställa alla spelares olika smak och behov.

– Apex tar ett betydande steg framåt med lanseringen av Pro Series, säger Dave Neville, Senior Director, Brand and Product Development, Callaway Golf, i ett pressmeddelande.

Följande modeller ingår i familjen:

Apex Pro

Ett järn för golfare med lågt till medelhögt hcp som vill ha ett ”distance iron” med förlåtande egenskaper, designat för den bättre spelaren.

Huvudet är gjort av en mjukare metall och mikrosfärer av uretan förbättrar känslan medan den ihåliga konstruktionen hos de långa järnen (3-5) hjälper till att öka bollhastigheten.

Callaway Apex '23 CB/MB
Callaway Apex CB/MB

Apex CB/Apex MB

Apex CB 24 är en cavityback designad för tourproffs och elitspelare som vill ha ett järn som de kan skruva bollen med och kontrollera dess flykt. Både Apex MB och Apex CB har solida huvud smidda av 1025 kolstål.

Apex CB och Apex MB har båda progressiv tyngdpunktspositionering. Extra massa är placerad lågt i huvudena på de långa järnen för att underlätta högre slag men tyngdpunkten flyttas successivt upp i huvudet genom mellan- och korta järn för att åstadkomma en lägre, mer penetrerande bollflykt.

Apex CB har en lätt perimeterviktning tack vare sin cavityback-design, medan Apex MB är ett ett rent musclebackblad i modern design. Bladet är kompakt och har praktiskt taget ingen offset att tala om samt en mycket tunn överlinje. En dynamisk suldesign ger effektivare gräsinteraktion, förbättrade möjligheter att skapa slag och en klassisk känsla.

Apex UT

Apex UT ’24 är ett utilityjärn designad för att ge bättre spelare ett kraftfullt och mångsidigt alternativ utanför tee när precision är av största vikt. Den smidda träffytan är konstruerad för att ge exceptionell distans och känsla.

Apex UT ’24 är ett perfekt komplementet till de andra Pro Series-modellerna. Oavsett om du letar efter en driving iron eller en ersättare för de långa järnen kan Apex UT ’24-järnen sömlöst mixas med de andra Pro Series-modellerna för att möta en spelares specifika behov. Alla Pro Series-järnen har samma MIM-vikt för att ge klubbmakaren större kontroll över svingvikten. Finns i loften 18°, 20° och 23°.

Apex UW

Den andra generationen av UW, med samma loft som järntvå och järntre eller deras motsvarande hybrider. En utility wood för bättre spelare, med en profil som främjar launch- och längd, med högre loft. Ger en mer neutral bollflykt. Apex UW:s skaft är längre än skaftet på hybrider, för högre hastighet, men kortare än ett fairway wood-skaft för att göra det lättare att få kontakt. Påminner om en mindre fairwaywood vid adresseringen och kan spelas både på långa par 3:or och från Fairway eller ruff på långa par 4- och par 5-hål.

Bakgrund Apex:

Callaway köpte varumärket Ben Hogan 2003 och sålde det 2012 men man behöll rätten att använda flera Hogan-associerade namn, varav Apex var det kanske mest laddade. De första Callaway Apex-järnen kom 2014 tillsammans med en version för bättre spelare som heter Apex Pro. På den tiden, innan den bättre spelarens distanskategori etablerades, var ”pro”-versionen av järnen vanligen mindre versioner av standardklubborna med lägre offset, tunnare topplinjer och smalare sulor.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Utrustning & prylar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu lanseras Wilsons nya mobilapp för custom fitting

Som Golfbranschen.se tidigare berättat ska Wilson Golf lansera en mobilbaserad custom fitt…