Hem Utrustning & prylar Nu lanseras Wilsons nya mobilapp för custom fitting

Nu lanseras Wilsons nya mobilapp för custom fitting

Wilson Magnus Nilsson

Som Golfbranschen.se tidigare berättat ska Wilson Golf lansera en mobilbaserad custom fitting-app.

Wilson menar att Wilson Fit AI, som verktyget heter, radikalt kommer att förändra förutsättningarna för utprovare.

Feedback

Wilson Fit AI kombinerar en Wilson black box-algoritm med Blast Motion, en teknik för rörelseanalys.
Ett Wilson-järn som har en Blast Motion-sensor inbäddad i greppet ger utprovaren feedback i realtid för alla delar av svingen.

Det krävs bara ett fåtal svingar för att kartlägga golfspelarens svingprofil och den ger montören all fakta han behöver. Utifrån den kan han rekommendera en uppsättning skräddarsydda Wilson-järn avseende huvud, skaft och greppet.

– Detta är ett helt nytt verktyg som tar utprovningen av golfklubbor till en ny nivå. Vi ersätter ingen annan utrustning eller utprovarens betydelse vid utprovningen. Vi gör något helt nytt som hjälper alla till en snabbare och bättre ”fitting”, berättar Magnus Nilsson som är Marketing Manager för de nordiska länderna.

Magnus Nilsson, Wilson Golf.

– Golfaren får en 3D-analys av sin sving där varje slag ger 12 000 informationspunkter. Wilson Black Box-appen analyserar och genererar ett förslag på bästa tänkbara järnklubba för golfaren. Allt som behövs är 5 slag med Wilson Fit AI klubban.

Framtiden

Bob Thurman, Global Vice President of Research & Development på Wilson och General Manager för Wilson Golf, tror att tror att Wilson Fit AI är framtiden för custom fitting.

– Om du ser tillbaka på Wilson Golfs historia har vi alltid varit en pionjär med en otroligt stark vinnartradition kombinerat med viljan att vara branschledande inom klubbinnovation. Våra järnklubbor har vunnit fler stora mästerskap än något annat märke och vi har vunnit minst ett stort mästerskap varje årtionde sedan dess. Nu använder vi A.I.I-teknik för att ta klubbutprovning till nästa nivå, säger Thurman.

Mobilappen använder en kombination av accelerometrar och gyro för att fånga upp cirka 12 000 datapunkter per sving med en hög grad av noggrannhet och konsistens. Wilsons black box-algoritm bearbetar informationen för att generera en anpassad järnrekommendation baserat på svingplan, skaftbelastning, handledsvinkel, stängning av klubbladet och svingtempo.

Mer exakta

Svingdata från varje enskild custom fitting över hela världen kommer att optimera AI-algoritmen för att göra klubbrekommendationerna ännu mer exakta med tiden.

Vid sidan av det nya utprovningsverktyget kommer Wilson att lansera sin mest avancerade Staff Model-järn nästa år, efter framgången med nyintroduktionen av Dynapower-serien tidigare i år.

Wilson Fit AI kommer att finnas tillgänglig hos återförsäljare i januari.•

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Utrustning & prylar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Vad gäller? 5 frågor om de nya reglerna för golfbollar

1. Hur kommer bolltesterna att se ut i framtiden? Från och med 2028, För att en golfboll s…