Hem Utrustning & prylar Nya järnklubbor: TaylorMade »Stealth«

Nya järnklubbor: TaylorMade »Stealth«

TaylorMades nya spelförbättrande järnklubba, Stealth, har en ny Cap Back-design och en Toe Wrap-konstruktion som ska sänka tyngdpunkten i klubbhuvudet.

Cap Back-designen dök först upp på I SIM2 Max och SIM2 Max OS vars ihåliga huvud fylldes med en polymerkomposit med låg densitet. Denna konstruktion gav träffytan mer flex och därmed högre bollhastighet.

Toe Wrap-konstruktionen flyttar massa från tån till järnklubbans sula. Omfördelningen av massan sänker tyngdpunkten med upp till 0,8 millimeter. Resultatet blir en högre utgångsvinkel, vilket ger en högtflygande bollbana, längre carry och bättre stopp på greenerna.

– När vi arbetade med nästa nivå av Cap Back-designen fokuserade vi på det faktum att de flesta bollträffar sker i centrum av träffytan eller lägre. För att förbättra prestandan lägre på träffytan behövde vi sänka tyngdpunkten eftersom sweetspot följer tyngdpunkten. Med Toe Wrap-konstruktion och möjlighet att flytta vikt längre ned i klubban utgör Stealth-klubborna en perfekt harmoni mellan teknik och design för spelare som vill ha en prestandafördel på golfbanan, förklarar Matt Bovee, som är ansvarig för produktutveckling av järnklubbor på TaylorMade.

Med Stealth-klubborna vill TaylorMade också ge spelförbättrande järnklubbor ett modernare utseende. Stealth är inspirerad av TaylorMades P·700-serie med förhoppning om att ge spelaren en järnklubba som är visuellt tilltalande både i bagen och över bollen.

Stealth-järnen finns i butik 1 april. Priset är 1 643 kronor per klubba med stålskaft, 1 857 kronor med grafitskaft. De finns som J4–PW samt AW, SW och LW, och levereras som standard med stålskaftet KBS Max MT 85 (R, S) eller grafitskaftet Fujikuras Ventus Red (5A, 6R, 7S). För damer levereras Stealth-järnklubbor med damskaftet Aldila Ascent Ladies. Standardgrepp är Lamkin Crossline 360 48,5 g (Black/Red) för herrar och Lamkin Ladies Sonar 38 g (Grey/White) för damer.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Utrustning & prylar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu lanseras Wilsons nya mobilapp för custom fitting

Som Golfbranschen.se tidigare berättat ska Wilson Golf lansera en mobilbaserad custom fitt…