Hem På nytt jobb Han blir ny chefredaktör för Svensk Golf

Han blir ny chefredaktör för Svensk Golf

Eric Franzén blir ny chefredaktör för Svensk Golf.

Eric har en lång och gedigen bakgrund inom svensk golfmedia, både print och digitalt. Han har tidigare varit webbansvarig för Svenska Golfförbundets portal golf.se samt chefredaktör för golfmagasinet Golf Digest. Som mångårig medarbetare på Svensk Golf-redaktionen, senast i rollen som redaktionschef, är Eric dessutom välbekant för läsarna.

– Att få vidareutveckla och förvalta ett av de absolut ledande varumärkena för golf i Sverige är en spännande utmaning som jag verkligen ser fram mot. Vår tydliga ledstjärna är precis som tidigare att producera starkt innehåll om golf i Sverige och övriga världen, som tydligt ska andas av den djupa passion som vi själva på redaktionen har för spelet golf, säger Eric Franzén 

Svensk Golf är Europas största prenumererade, tillika världens näst äldsta ännu utgivna, golfmagasin. Första numret gavs ut 1946 och genom åren har Svensk Golf letts av legendariska golfprofiler som Göran Zachrisson, Anders Janson och Anders Nordlund. Sedan 2017 har chefredaktörsrollen axlats av Oscar Åsgård och nu är det alltså dags för Eric Franzén att ta över stafettpinnen. 

– Vi är väldigt glada över att Eric Franzén tackat ja till att bli Svensk Golfs nya chefredaktör. Förutom expertkunskaper i ämnet och ett stort nätverk i branschen har Eric en gedigen journalistik kompetens vilket borgar för kvalitetssäkring och utveckling av varumärket i alla dess kanaler. Med Eric som chefredaktör kommer Svensk Golf att fortsätta att stärka sin position på marknaden och inspirera Sveriges golfare till ännu bättre golf, säger Estelle Ejdeholm, Publisher på Story House Egmont. 

– Vi står väl rustade och laddade inför ett mycket intressant 2022 där golfen är större och hetare än någonsin tidigare i Sverige. Ett fullmatat år där vi har som ambition att snart presentera nya satsningar som berör alla våra tre huvudsakliga kanaler. Det vill säga tidningen Svensk Golf, webbplatsen svenskgolf.se och vårt utbud av olika golfevent, avslutar Eric Franzén.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i På nytt jobb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Han blir ny klubbchef och VD för Halmstad Golfklubb

I mitten av januari meddelade Halmstad Golfklubbs VD Christian Jakobsson att han efter 15 …