Hem Utrustning & prylar Tour Response – tourkänsla med uretanskal i mellanprisklass

Tour Response – tourkänsla med uretanskal i mellanprisklass

TaylorMade Tour Response golfboll

– I den här klassen, där prestanda möter prisvärdhet – varför skulle någon välja en boll med ionomerskal när man kan få en boll med ett  uretanskal?.

Frågan ställs av Michael Fox, TaylorMade Category Director Golf Ball & Accessories.

Anledningen till frågeställningen är TaylorMades nya boll, Tour Response som nu utmanar andra bollar i mellanprisklass.

Egentligen handlar det om två nya modeller från TaylorMade. Tour Response och Soft response, där den sistnämnda har just ett ionomerskal. Men det som ska sälja Soft Response är dess nya dimplesystem. 

De grunda u-formade dimplarna ska minskat motstånd och ökad lyft, vilket till ska göra att bollen stannar länge i luften tack vare lägre spinntal. Designen är tänkt att appelera till spelare med måttlig svingningshastighet som har svårt att få bollen att hänga i luften. 

Detta är en kategori spelare som många klubbutprovare matchar med en driver med högre spinntal för att få bollen hålla sig i luften längre. Men TaylorMades nya dimpledesign (Extended Flight Dimple Pattern) kan denna spelarkategori ge bollen lite mer flygtid.

Men tillbaka till Tour Response.

Det mest anmärkningsvärda med den modellen, sett till prisklass, är att den försetts med ett uretan-skal.

Det mjuka gjutna uretanskalet gör att klubbhuvudets grooves får ett bättre grepp om vilket ger ökad spinn med wedgarna.  Det kan öka spinntalet med tusentals varv per minut, potentiellt.

Tour Response är den enda bollmodell, vid sidan av tourbollar, som har ett gjutet uretanskal.

Tour Response har i likhet med TP5 / TP5x en Speedmantle med HFMq för att öka bollhastigheten. Ett fastare andra lager omger en mjuk kärna vars uppgift det är att leverera en så hög energiöverföring som möjligt.

– Uretan är helt enkelt det bästa materialet du kan använda som skal på en golfboll, säger Eric Loper, direktör för FoU vad gäller golfbollar på TaylorMade. 

– Det är därför skalet används på 100 procent av de bollar som spelas på PGA Tour. Det är så bra. Nu tar vi det till vår Tour Response-linje. I stort ett kan man säga att vi gör en mjukare version av vår TP5/TP5x där vi använder samma tour-teknologi. 

– Soft Response är en flerskikts golfboll designad för mjukare känsla, och med vårt nya utökade Flight Dimple-mönster kan spelaren få explosivt avstånd.

Kärnan i Tour Response har 40-kompression medan Soft Response-kärnan ligger på 35. 

Priset för ett dussin Tour Response är 399 kronor. Soft Response kostar 299 kr/dussin. Den finns även i andra färger än vitt.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Utrustning & prylar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu lanseras Wilsons nya mobilapp för custom fitting

Som Golfbranschen.se tidigare berättat ska Wilson Golf lansera en mobilbaserad custom fitt…