Hem Utrustning & prylar TaylorMades nya putter ser inte ut som någon annan…

TaylorMades nya putter ser inte ut som någon annan…

TaylorMade Truss putter

TaylorMades nya putter, Truss, finns i fyra modeller och samtliga har onekligen ett originellt utseende.

Det här är väl ingen putter som kommer att appellera till puristen. Hoseln liknar inget annat vi sett. Truss är designad för att vara riktigt stabil.

TM1

Putterns märkliga utseende kan härledas ur dess eftersträvade prestanda.

Vid adresseringen kommer topplinjen att erbjuda en välbekant vy. Men det är väl egentligen i stort sett bara det som känns välbekant med puttern… Utseendet skiljer sig från det traditionella.

TB2

Sedd från sidan är hoselstrukturen det som fångar ögat. Den är minst sagt annorlunda men också helt avgörande för den funktion som löper som en röd tråd genom hela familjen. Det finns fyra modeller – Truss TB1, Truss TB2, Truss TM1, Truss TM2 – och konstruktionen hos samtliga är gjord för att skapa så stor stabilitet som möjligt.

TM2

Den breda kontaktpunkten på topplinjen minskar mängden massa som saknar stöd. Det gör att puttern inte vrider sig så lätt när man träffar bollen på bladets tå.

Traditionellt utformade putters, som har en enda kontaktpunkt vid hälen, är mer känsliga för vridning vid träffar mot tån. De olika modellerna i Truss-serien ska ha en exceptionell vridningsstabilitet.

Analys

Puttern bygger på ett analysarbete efter att TaylorMade samlat in fakta om 40 000 puttar slagna av golfare på olika nivåer. Fler än hälften av slagen träffade bollen på tå-sidan av bladets mitt. Det orsakade en vridning och ledde till slag som vek från den tänkta linjen.

TB2

Stabilitet

Det var denna information som var orsaken till att TaylorMades ingenjörer bestämde sig för att försöka skapa en stabilare putter. Målet var att göra en design som kunde ge mer stabilitet vid sämre träffar. Samtidigt ville man behålla en traditionell form på puttern.

Var och en får själv avgöra om de lyckades med denna strävan…

Hoseldesignen på Truss har hämtat inspiration från en geometrisk form som använts inom arkitekturen, i allt från husbyggen till broar, för att ge en grundläggande stabilitet åt konstruktionerna.

Priset är 3 199 kronor.

TB1

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Utrustning & prylar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu lanseras Wilsons nya mobilapp för custom fitting

Som Golfbranschen.se tidigare berättat ska Wilson Golf lansera en mobilbaserad custom fitt…