Hem Utrustning & prylar När pengar inte spelar någon roll – klubborna ”alla” vill ha

När pengar inte spelar någon roll – klubborna ”alla” vill ha

Med bara några dagar kvar till årets första riktigt speciella golfhändelse, The Masters, presenterar både Titleist och TaylorMade klubbor som är både speciella och lite extravaganta – och de kostar därefter.

Titleist har tagit fram två modeller under namnet CNCPT by Titleist: CP-01 and CP-02.

Och de påminner inte om något Titleist gjort tidigare.

Det här är klubbor som tagits fram utan att Forsknings & Utvecklingsavdelningen-avdelningen haft några begränsningar vad gäller budget och fantasi.

– Det är vårt svar på What if? Vad händer om våra FoU-ingenjörer kan förverkliga sina drömmar med hjälp av material och processer som aldrig tidigare använts i golf? Vi har gett dem alla resurser de behöver, för att CNCPT ska leverera ett ”wow”, säger Kelley Moser JR, Brand Manager för CNCPT.

– Vi utmanade vårt FoU-team att hitta nya material och nya processer för att skapa något annorlunda som du inte hittar inom golfen just nu, säger Moser.

Resultatet blev två järndesigner konstruerade för att vara något alldeles extra med material som aldrig tidigare använts inom klubbtillverkning.

CP-01 och CP-02 har den tunnaste träffytan inom golfen, möjlig endast genom användning av en sällsynt superstark legering som aldrig använts i klubbtillverkning. Denna Super Metal L-insats säkerställer en perfekt jämnhet och ger bollhastigheter som aldrig tidigare skådats från träffytan på en klubba.

Hastigheten förstärks av stora mängder volfram med hög densitet. Den utgör nästan 50 procent av den totala huvudvikten hos de lägre loften för att ge högre utgångsvinkel.

Klubborna kostar  5 000 kronor/klubba. Eller cirka 40 000 kr för ett set.

TaylorMade å sin sida kontrar med att släppa exakta kopior av Tiger Woods klubbor: P•7TW. Gjorda av TaylorMade i samarbete med Tiger Woods.

Varje P•7TW-järn har samma designelement vad gäller bladlängd, höjd, CG-progression, geometri, linjer och volframviktninbg som de klubbor Tiger själv har i bagen.

Ett set av dessa (förmodligen rätt svårspelade) skönheter kostar 25 000 kronor.

– Konsumenter har aldrig tidigare haft möjlighet att spela med järn som mina tidigare… inte förrän nu, säger Tiger Woods själv.

(Eh… men… vänta nu… undertecknad hade i och för sig för några år sedan en uppsättning ospelbara lyktstolpar signerade Nike Golf, och präglade med initialerna TW. De sades vara exakta kopior av de blad som Tiger då spelade med. Men… then again, varför förstöra den festliga stämningen? Det är ju snart Masters!)

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Utrustning & prylar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu lanseras Wilsons nya mobilapp för custom fitting

Som Golfbranschen.se tidigare berättat ska Wilson Golf lansera en mobilbaserad custom fitt…