Hem Utrustning & prylar Rickie Fowler hjälpte TaylorMade utveckla nya TP5 Pix

Rickie Fowler hjälpte TaylorMade utveckla nya TP5 Pix

0
Rickie Fowler

Rickie Fowler är en av de bättre puttarna på PGA Tour och hans känsla på greenerna kom till användning när TaylorMade tog fram nya bollen pix.

I likhet men många andra golfare ritar Fowler en linje på bollen som ska hjälpa honom att justera linjen på greenen. Den tidigare generationen pix gjorde detta praktiskt taget omöjligt. TaylorMade lyssnade på Fowlers synpunkter och placerade en enda TaylorMade-logotyp på bollen och placerade den dessutom så perfekt att den och en modell-stämpel på andra sidan bildade en naturlig väg över bollens ekvator. Tolv grafiska element ramar bildar det som kallas ClearPath Alignment.

– Pix-grafiken ger dig en exakt fokuspunkt att arbeta med. När vi började utveckla den nya designen, var det en av mina första synpunkter: Om vi inte hade den fulla TaylorMade-logotypen på två platser, då skulle vi ha utrymme att skapa en bana som skulle fungera för sikte och feedback, säger
Rickie Fowler.

ClearPath hjälper inte bara med justeringen av bollen, utan ger också en omedelbar visuell feedback på puttens kvalitet. På en väl slagen putt där bollen rullar rakt kan spelaren se en ren yta i mitten av bollen när den rullar mot koppen.

TP5 och TP5x och kostar 549 kr för ett dussin bollar.


Läs fler relaterade artiklar
Läs mer av Tommy Jeppsson
Ladda fler i Utrustning & prylar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Cleveland lanserar ny wedge – en klassisk design men hemligheten finns på insidan

Cleveland lanserar i dag sin senaste wedgemodell, RTX ZipCore, och utseendemässigt ser den…