Hem Ekonomi & affärer Golfstar tar in kapital för att satsa på fastigheter

Golfstar tar in kapital för att satsa på fastigheter

För att expandera golfrörelsen och utveckla fastigheter gör GolfStar en emission via crowdfundingplattformen Pepins.

– Vi har en lönsam golfrörelse med snabb tillväxt. Omsättningen har ökat med mer än hundra procent på fyra år till 110 miljoner. Med tillväxtkapital från den här emissionen kan vi fortsätta att både revolutionera golfandet och skapa tillväxt i golfbranschen, säger Tony Trigell, grundare av GolfStar.

– GolfStar har unik position att utveckla outnyttjad mark kring sina golfbanor för bostadsfastigheter och service. Att erbjuda sina medlemmar delaktighet i den affären är perfekt för crowdfunding och fortsatt delägarkraft, säger Lennart Blomdahl, projektledare på Pepins som jobbar med crowdfunding.  

GolfStar har idag 14 anläggningar och 21 golfbanor i Stor-Stockholm. Marktillgångarna innebär potential att bygga bostäder GolfStar tror att det kan ta golfbranschen in i en ny era.

GolfStar menar att golfbranschen står inför en konsolidering likt den som SkiStar och SATS har drivit inom skid- respektive fitnessbranschen. Många golfklubbar har det ekonomiskt tufft vilket lett till att alltfler klubbar letar samarbeten sinsemellan eller med en större aktör.

Här ligger GolfStars 14 anläggningar.

För närvarande har GolfStar tre pågående markprojekt med en total potential på över 1 000 bostäder i Stor-Stockholm. Attraktiva golfnära bostadsområden är basen för GolfStars fastighetsutveckling.

Pepins skriver i en analys:

”En kvadratmeter råmark runt banorna värderas till cirka 35 kr. Att få fram en detaljplan tar flera års komplicerat arbete och kostar ca 400 kr. Byggbar mark i Stor-Stockholm säljs idag för 5 – 8 000 kr. Med antagna detaljplaner kan marken kring Stor-Stockholms golfbanor värderas till miljarder.”


Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du samma information som 2 440 andra prenumeranter. Brevet kommer på fredagar och summerar vad som hänt den gångna veckan.
Läs fler relaterade artiklar
Läs mer av Tommy Jeppsson
Ladda fler i Ekonomi & affärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Sweetspot lämnar in klagomål mot SGF till Konkurrensverket 

Svenska techbolaget Sweetspot har under måndagen lämnat in ett klagomål till Konkurrensver…