Hem Banor & klubbar GolfStar säljer mark vid Gripsholms golfbana – ska bli ny stadsdel

GolfStar säljer mark vid Gripsholms golfbana – ska bli ny stadsdel

Gripsholms Golfklubb

GolfStar säljer 7,5 hektar mark vid Gripsholms golfbana. Köpare är Kruus Byggnads AB som ska använda marken för en framtida exploatering av en ny stadsdel. 

Det innebär att som liga hål på banan försvinner.

– Byggnationen innebär att vår fina golfbana kommer att få ett antal nya hål. En Masterplan för 18-hålsbanan ska nu tas fram tillsammans med vår banarkitekt Peter Fjällman, säger Tony Trigell, VD för GolfStar.

Avtalet undertecknades förra veckan.

Området sträcker sig från korthålsbanan bakom klubbhuset längs Blåbärsskogen och avslutas vid golfbanans hål 2. 

– Vi är mycket glada över att vara överens med Kruus Byggnads AB om att de förvärvar marken vid golfbanan. Kruus är lokalt förankrade och har en mycket lång och bred erfarenhet från att bygga fastigheter som smälter in i Mariefreds unika karaktär. Vi tror att nya bostäder blir ett utmärkt komplement till golfbanan och skapar ett ännu attraktivare område för både golf och rekreation, säger Tony.

Kommunen beräknas ta beslut om detaljplanen under 2021. Tanken är att området ska vara en förlängning av staden och bli en ny stadsdel i Mariefred under namnet Gripsholms Backar.

– Vi kommer att bygga en ny stadsdel vid nuvarande golfbana. I första planskissen består området av sju kvarter med en blandning av stadsvillor, radhus, parhus, bostadsrätter och hyresrätter. Det kommer handla om cirka 300 bostäder i en fantastisk natur med gångavstånd till Mariefreds stadskärna, avslutar Martin Kruus, VD för Kruus Byggnads AB.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…