Hem Elmia Park 2017 Fem banchefer om årets Elmia Park: Hybridmaskiner och häxringar hetast

Fem banchefer om årets Elmia Park: Hybridmaskiner och häxringar hetast

Vad har du för förväntningar på Elmia Park?

Stefan Ljungdahl, banchef, Halmstad GK

”Jag tycker det är en bra, stor mässa. Jag åker dit framför allt för att se maskinhallarna och de andra hallarna med utrustning, gödsel och fröer. Sedan är det också kul att träffa kollegor och annat branschfolk. Det är bra att få lite kontakter. Seminarieprogrammet imponerar kanske inte i år men man hittar alltid något intressant. Vi har lite funderingar på olika maskiner som vi ska titta på men man vill ändå demoköra dem på banan innan man köper. Sedan händer det kanske inte så väldigt mycket utvecklingsmässigt, men det görs så förbättringar hela tiden. Och så kommer det ju en del hybridmaskiner nu. Jag tänkte gå på några seminarier, särskilt det om häxringar blir intressant. Jag hoppas hon har svaret på detta som är ett ständigt problem, i alla fall för mig. Så nu hoppas jag på att få den ultimata lösningen. Jag tror kanske inte det men något litet kan man kanske ta med sig. Jag antar att det är aktuellt på de flesta golfbanor. Det finns lite olika sätt att hantera det. Men löser man ett problem så skapar man ofta ett annat.”

Henrik Wissinger, Course Manager, Hooks, Herrgård

”Det som är mest intressant i år är hybridmaskiner, elvältar och elkrattor. Det kommer att komma starkt. Vi måste ju gå i den riktningen med ett större miljötänkande både vad gäller maskiner och drivmedel. Däremot har jag inte så bra koll på föreläsningar, inte just nu i alla fall – jag är på Portmarnock och spelar golf. Annars tycker jag det är kul att vara på mässan och titta på nyheter och träffa kolleger.”

Mikael Hermansson, banchef, Bro Bålsta GK:

”Jag brukar alltid åka på Elmia men ska jag vara helt ärlig så tyckte jag inte det var så bra föreläsningar i år. Och att sitta i bil åtta timmar för att bara titta på maskiner… nja, dem kan jag ju se i Stockholm. Annars är det ju alltid roligt att titta på nyheter. Och jag har absolut inget emot Elmia Park som grej, jag brukar alltid vara där, Men i år var det bara en föreläsning som jag tyckte lät intressant egentligen, och det var den om häxringar. Den skulle jag gärna ha lyssnat på. Men det är långt att åka för en föreläsning. Däremot ska jag fråga min personal om de vill åka, så klubben kommer nog att vara representerad.”

Hans Persson, Head Greenkeeper, Bjäre:

”Jag ska titta på maskiner för att se om det finns några nyheter. Vi får se vad som finns. Och så ska jag gå på några seminarier, Hur skapar vi den optimala puttytan? och ett till som jag glömt namnet på. Men det handlade om ombyggnation, det minns jag.

Vi har delat upp det mellan oss, vi är fyra som åker från klubben.”

Roger Hillborg, Head Greenkeeper, Carlskrona GK:

”Jag åker dit för att träffa kollegor, knyta kontakter, se nya maskiner och gå på seminarium. Jag har anmält mig till tre, fyra stycken. Vi är två som åker från Carlskrona så vi går på olika, man kan ju inte gå på alla. Bland annat ska jag gå på ett om att sköta banor utan gifter som PG Pettersson på Hofgård skulle hålla. Vi försöker profilera oss mot det miljövänliga hållet så vi kommer också att kolla på hybridmaskiner. Vad gäller maskiner kollar vi på det mesta. Vi vet inte ännu vad vi ska investera i till nästa år.”


Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du samma information som 2 336 andra prenumeranter. Brevet kommer helgfria tisdagar och fredagar.
Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Elmia Park 2017

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Mässrapport: ”Det märks att branschen mår bra och att golfen är på väg uppåt.”

Marknaden för Ellwee är kanske inte så stor och inte heller är den här produkten den mest …