Hem Banor & klubbar Förbundet lär ut regler med animerad film

Förbundet lär ut regler med animerad film

Svenska Golfförbundet släpper 12 animerade filmer som förklarar golfens regler. För produktionen har man valt att anlita bolaget MMG (Motion Media Group).
– Vi är stolta över förtroendet att producera filmer som enkelt en gång för alla ska förklara något som engagerat så många genom åren, säger Börge Lorentz Figenschauer, vd på MMG

Filmerna ska på ett pedagogiskt sätt förklara tolv utvalda regler i upplysande och utbildande syfte.

Golfregler kan uppfattas som relativt komplicerade. För att minska tröskeln för den som vill bekanta sig med sportens regler är de här filmerna ett bra första steg.
– Vi vill göra det enkelt för golfspelaren att lära sig de vanligaste regelmissarna i golf, säger Lina Hoof, projektledare på Svenska Golfförbundet. Vi bygger upp det med en regel som grund och visar i de flesta fall hur man ska göra och hur man inte ska göra. Förhoppningsvis gör vi det tydligt och enkelt genom att visa båda sidorna.

Filmer är gjorda i ett klassiskt 2D-manér med glimten i ögat. Samtliga filmer har ett kort intro som förklarar vilken regel det handlar om. De inleds med de vanligaste regelmissarna följt av det korrekta tillvägagångssättet. Filmen avslutas med en kort sammanfattning. I ett första skede har MMG producerat 12 regelfilmer som finns på www.golf.se.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Så mycket bättre: Detta är hemligheten bakom den framgångsrika golfklubben

REPORTAGE: Nyckeln till framgång Tränarens funktion är instrumentell för golfklubbens utve…