Hem Banor & klubbar Så kommer villastaden vid Hills att se ut

Så kommer villastaden vid Hills att se ut

Hills Villastad med 250 bostäder blir namnet på ett helt nytt bostadsområde vid Hills Golf & Sports Club i Mölndal utanför Göteborg. Redan innan försäljningen startat har fler än 1 000 intresseanmälningar inkommit.

Veidekke kommer i samarbete med Hills Fastigheter AB, ett helägt dotterbolag till Hills Golf AB, att utveckla och bygga bostäderna.

Olof Olausson
Olof Olausson, regionchef, Veidekke Bostad.

– Möjligheten att bo i anslutning till en vacker golfbana så nära Göteborgs och Mölndals centrum har skapat ett rekordstort intresse. Vi planerar för säljstart under första kvartalet nästa år, säger Olof Olausson, Regionchef Väst, Veidekke Bostad.

I första etappen planeras 76 villor och 50 lägenheter, alla med söderläge och utsikt över Hills klubbhus och golfbana. Byggstart sker sommaren 2016 och de första villorna ska stå klara för inflyttning under 2018. Projektet beräknas omsätta över en miljard kronor fram till 2021, då den tredje och sista etappen ska vara avslutad.

– Hills Villastad blir en fantastik plats att bo på och kommer att tilltala de som önskar en aktiv livsstil, i en naturnära miljö. I dag finns inte många ställen i Sverige där man i praktiken bor en välriktad järnfemma från golfbanan. Golfklubben erbjuder inte bara golf utan också en sports club och ett aktivt klubbliv, säger Thomas Hedberg, styrelseordförande Hills Fastigheter AB.

Direkt från bostadsområdet kommer det att finnas gångvägar som leder ut i Sandsjöbacka naturreservat och det är cykelavstånd till badet i Sisjön. Mellan bostäderna och golfbanan ska anläggas en 50 000 kvm stor park i samarbete med Mölndals Stad.

Husen har en stram och klassisk arkitektur, inspirerad av naturen. Bostadsintressenterna kommer kunna välja mellan flera hustyper och planlösningar, anpassade för olika livsstilar. Vardagsrum och kök har stora fönsterpartier och är placerade för att ta tillvara den fina utsikten.

– Hills Villastad innehåller både villor och lägenheter i mindre flerfamiljshus. Redan innan säljstart har vi märkt ett stor intresse för området från såväl barnfamiljer som par i olika åldrar, säger Olof Olausson, Regionchef Väst, Veidekke Bostad.

Fakta om Hills Villastad

Planerat antal bostäder: 250
Säljstart: kvartal 1 2016
Byggstart: Sommaren 2016
Inflyttning: 2018 – 2021
Arkitekt för villor och landskap: Sweco

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Banchefen fick Kristianstads kommuns miljöpris

Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Kristianstad har sedan 1992 årligen delat ut ett miljöpris…