Hem Ekonomi & affärer School of Golf i Halmstad byter namn och öppnar för nya idrotter

School of Golf i Halmstad byter namn och öppnar för nya idrotter

School of Golf byter namn till Scandinavian College of Sport.

School of Golf har bedrivit sin verksamhet sedan 2008. Golfspelare har kunnat kombinera högskolestudier och en elitsatsning på golf. Konceptet har visat sig framgångsrikt. Under 2015 hade School of Golf fem tjejer på Europatour samt flertalet segrar på Nordea Tour och LET Access.

Med detta i ryggen utvecklas nu School of Golf till Scandinavian College of Sport. Det innebär att utbildningen öppnar upp sig till alla idrotter och gör det möjligt att kombinera högskolestudier vid högskolan i Halmstad med en elitsatsning på sin idrott vid sidan om studierna.
Den akademiska utbildningen ”Professionell idrottskarriär och arbetsliv, 180hp”, förbereder idrottaren för en elitidrottskarriär och även för livet efter karriären. Programmet innehåller fysiologi, idrottspsykologi, entreprenörskap och företagsekonomi och ger en kandidatexamen i idrottsvetenskap.

Vid sidan av studierna erbjuder Scandinavian College of Sport tränings- och stödmiljö för studenternas elitidrottssatsning. Tillsammans med flexibla studier (reducerad studietakt) och filmade föreläsningar, skapar detta förutsättningar för idrottare att kombinera en idrottssatsning med studier.

Inom golf och bordtennis erbjuder Scandinavian College of Sport något som kallas High Performance Center. Inom golf fortsätter den redan befintliga verksamheten som School of Golf bedrivit, vilket innebär att det bland annat finns gruppträningar organiserade av Fredrik Wetterstrand, föreläsningar och extra stöd från coacherna inom SCoS. Inom HPC för golf ges fri tillgång till flertalet golfbanor i Halmstad och Volkswagen Golfarena.
Inom HPC för bordtennis är Ulf ”Tickan” Carlsson huvudansvarig och ger spelarna stöd och råd i sin träning för att utvecklas.
Träningar organiseras tillsammans med Aspero Idrottsgymnasium i Halmstad.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Ekonomi & affärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nytt försök: nu lanseras Greenfee Outlet – igen!

Redan förra året skulle Greenfee Outlet lanseras i Sverige men teknikproblem satte stopp. …