Hem Marknad & media Svensk puttade hem 10 000 dollar i Scottsdale

Svensk puttade hem 10 000 dollar i Scottsdale

minigolf

De svenska framgångarna inom minigolf och puttning i USA fortsätter.

Den gångna helgen höll spelade Kevin Sundström från Sundbyberg och The Swedish Putting Team hem 10 000 dollar på World Putting Tour – en serie tävlingar som avgörs på Putting World i Scottsdale, Arizona.

De övriga fyra svenskarna som deltog placerade sig på mellan 9:e och 29:e plats. Förutom vassa lokala puttare bestod startfältet av såväl före detta som nuvarande golfproffs från Korn Ferry Tour.

Tävlingen gick gick över fyra 18-håls rundor och Kevin var i ledning med två slag inför sista rundan men han fick en trög start och låg länge ett eller två slag efter ledningen. Men efter en stark avslutning med enputt på hål 17 och 18, tvingade han fram särspel och där avgjorde han direkt med ytterligare en enputt på hål 18 som var första särspelshålet.

Hans Olofsson, känd från Golfbaren och The Minigolf Experience, berättar om tävlingen:

– Putting World är till hundra procent fokuserat på puttning utifrån golfens perspektiv. De har byggt upp 18 minigreener/puttningshål inomhus i norra Scottsdale – en komplett anläggning med proshop, avancerad fitting studio för putters och bar och restaurang. Genom luriga onduleringar och möjlighet att kunna flytta tee-placeringar varje runda skapas nya putt-utmaningar varje runda som spelas. Underlaget är konstgräs av högsta klass och ger mycket så kallad ”true roll” för bollen. De satsar även stort på att bygga en tävlingsverksamhet och detta var en av flertalet månadsfinaler där 30 000 dollar står på spel varje gång. Årsfinalen går i februari 2024 och där lär vi se Kevin och fler svenska puttare göra upp om hela 100 000 dollar i en tävling.

Nästa tour-stopp för Kevin och de svenska putt- och mingolfproffsen är Popstroke Tour Championship där miljonbelopp kommer stå på spel. Även denna gång är Scottsdale spelplatsen där den Tiger Woods-delägda och miljardvärderade minigolf-jätten nyss har öppnat en anläggning med 36 hål. Motståndet denna gång kommer kryddas med tunga namn från PGA-touren som Collin Morikawa, Kurt Kitayama och Taylor Montgomery. Tävlingarna spelas inom såväl lag som individuellt den 12-13e november.  

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Den vilda jakten på världens bästa golfbanor: ”Det började med Augusta …”

Totalt 207 banor har någon gång varit med på Golf Magazines ranking över de 100 bästa golf…