Hem Internationellt DP World Tour öppnar dörren för Kina

DP World Tour öppnar dörren för Kina

DP World Tour Ben Cowen

DP World Tour och China Golf Association (CGA) har tillkännagett ett samarbete som ska öppna dörren för China Tour-spelare till DP World Tour. Parterna bekräftar också samsanktionering av flera tävlingar fram till 2025.

Avtalet ger den ledande spelaren på China Tour ett undantag i kategori 17 på DP World Tour för följande säsong.

Dessutom kommer nästa spelare från China Tour’s Order of Merit att få ett undantag i kategori 12 på Challenge Tour för följande säsong, medan den ledande deltagaren till DP World Tour’s Qualifying School kommer att vara undantagen från Sista etappen, med ytterligare undantag för de andra till fjärde placerade deltagarna till andra steget.

Som en del av samarbetet kommer samsanktionerade Volvo China Open att återvända till Race to Dubai 2024 efter en frånvaro på fyra säsonger. Årets tävling spelas på Hidden Grace Golf Club i Shenzen från 2-5 maj.

Två Challenge Tour-evenemang kommer också att spelas 2024 och 2025: Hainan Open (10-13 oktober) och Hangzhou Open (17-20 oktober) blir en del av Challenge Tours Road to Mallorca 2024.

Ben Cowen, DP World Tours Chief Tournament Business Officer, kommenterar samarbetet:

– Detta avtal ger kinesiska spelare större möjligheter att tävla på den internationella scenen. Det kommer att göra det möjligt för fler talangfulla kinesiska spelare att följa i fotspåren av spelare som Wu Ashun och Li Haotong, som båda har vunnit på DP World Tour.

Tian Xiaojun, vice ordförande för China Golf Association, säger:

– European Tour Group var en av de tidigaste internationella tourorganisationerna som samarbetade med CGA. Under åren har vi upprätthållit en nära koppling och etablerat en djup vänskap, och det kommande strategiska partnerskapsavtalet tar vänskapen till en helt ny nivå. CGA och China Tour omfamnar global golf med en öppen attityd och välkomnar spelare från hela världen att bevittna övergången.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Internationellt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ryder Cup 2023 i Rom omsatte 262 miljoner euro – ökning med 11 % jämfört med Paris

271 000 människor från 100 olika länder närvarande när Italien arrangerade landets första …